ABD'den Baltık ülkelerine izin: Silahlar Ukrayna'ya gönderilecek

ABD'den Baltık ülkelerine izin: Silahlar Ukrayna'ya gönderilecek

ABD, Estonya'nın Javelin tanksavar füzelerini, Litvanya'nın ise Stinger füzelerini Ukrayna'ya göndereceği söylendi

Konuya yakın üç kaynağın verdiği bilgiye göre ABD, Letonya, Litvanya ve Estonya'ya Amerikan yapımı silahları Ukrayna'ya gönderme izni verdi. Bu sayede üçüncü taraf transfer anlaşmaları kapsamında Estonya'nın Javelin tanksavar füzeleri, Litvanya'nın da Stinger füzeleri Ukrayna'ya gönderilecek.

Kaynaklardan biri, ihracat kontrol düzenlemeleri uyarınca, ülkelerin ABD'den aldıkları silahları başka ülkelere göndermeden önce ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan onay almaları gerektiğini söyledi.

'RUSYA'NIN SALDIRGANLIĞI KARŞISINDA UKRAYNA'NIN YANINDAYIZ'

Reuters'ın aktardığına göre; kaynaklardan biri "ABD ve müttefikleri ve ortakları, Ukrayna'ya güvenlik yardımını hızlandırmak için bir arada duruyor. Ukrayna ve NATO müttefiklerimizle yakın temas halindeyiz. Ukrayna'nın, Rusya'nın artan saldırganlığı karşısında savunmasını güçlendirmesine yardımcı olmak için mevcut tüm güvenlik işbirliği araçlarını yaratıcı bir şekilde kullanıyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ABD hükümetinin Estonya, Letonya ve Litvanya'nın Ukrayna'ya ABD yapımı silahlar sağlamasına izin veren üçüncü taraf transferlerini onayladığını teyit etti fakat hangi silahların gönderileceğine ilişkin detay vermedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN