Lukaşenko: Belarus'u savunmak için savaşa giden ilk kişi olmaya hazırım

Lukaşenko: Belarus'u savunmak için savaşa giden ilk kişi olmaya hazırım

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Belarus'un Rusya-Ukrayna krizinde merkezde yer aldığını belirterek ülkesini korumak için savaşa giden ilk kişi olmaya hazır olduğunu açıkladı. Lukaşenko, ''Ülkemizi kurtarmak için her şeyi yapmalıyız. Fakat gerekirse, ki bunu insanlara her zaman açıkça söylüyorum, üniformalı kişiler olan biz, Anavatanımızı korumak için ilk olarak gideceğiz” diye konuştu.

BELTA haber ajansının haberine göre Lukaşenko, “Ülkemizi kurtarmak için her şeyi yapmalıyız. Fakat gerekirse, ki bunu insanlara her zaman açıkça söylüyorum, üniformalı kişiler olan biz, Anavatanımızı korumak için ilk olarak gideceğiz” diye konuştu.

Avrupa'daki durumu ‘savaş çığırtkanlığı psikozu’ olarak tanımlayan Lukaşenko, Belarus'un bu olayların tam merkezinde yer aldığını belirtti.

Rusya ile Belarus’un ortak yürüttüğü Birlik Kararlılığı tatbikatı sırasında gazetecilere savaşın ne kadar korkunç bir şey olduğunu anlatmaya çalıştığına dikkat çeken Lukaşenko, şunları söyledi:

“Tatbikattaydık ve tatbikatın sonuna doğru hava çok fena bozuldu, şiddetli yağmur, sulu kar, korkunç rüzgar. Herkes çok üşüdü, baktım ayakta durup titriyorlar. Ben ise hem yabancılar, hem de bizim insanlarımız alışık olduğumuz konforun olmadığı koşullarda yaşamanın nasıl bir şey olduğunu daha iyi hissetmeleri için konuşmamı uzattım. Ve onlara sordum, “Peki şimdi anladınız mı, savaş şu an olduğumuz duruma göre çok daha korkunç olduğunu? Oysa biz güzel şartlara alışığız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN