Taliban'dan Kabil Havalimanı açıklaması: Türk askerlerine gerek yok

Taliban'dan Kabil Havalimanı açıklaması: Türk askerlerine gerek yok

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Türk askerinin Afganistan'da kalması konusunda, ''Türk askerinin Kabil'de askeri varlığına gerek yok. Kabil Havaalanı'nı kendimiz koruyacağız'' dedi.

ABD'nin ve NATO güçlerinin Afganistan'dan çekilmesiyle Taliban başkent Kabil'i ele geçirdi. Kabil'de basın toplantısı düzenleyen Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kabil Havalimanı'nda 15 Ağustos'tan bu yana süren tahliye çalışmalarının 31 Ağustos'ta son bulmasını istediklerini bildirdi.

'AFGANİSTAN'DAN TÜRK ASKERİNİN KALMASINA GEREK YOK'

Taliban Sözcüsü Mücahid, son günlerde tartışılan Türk askerlerinin Afganistan'daki varlığına dair sorulan bir soru üzerine, 'Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var. Bu iyi ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz. Türkiye Müslüman bir ülke, hükümeti Müslüman bir hükümet ama Türk askerinin Afganistan'da kalması konusunda ise biz bu konuda daha önce de görüşümüzü söylemiştik. 31 Ağustos son tarih. Bu ülkede Türk askerinin kalmasına da gerek yok. 31 Ağustos'ta Türk askeri de çıkmalı' dedi" ifadelerini kullandı.

tali.jpg

Reuters haber ajansına konuşan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid şu açıklamalarda bulundu:

-Medya yeniden çalışmaya başladı ve medya özgürlükleri her geçen gün daha iyiye gidiyor.

- Kadınların işe dönebilmesi için bir prosedür oluşturmaya çağırıyoruz.

- Kabil Havaalanı'nda bekleşen kalabalık eve gidebilir, onların güvenliğini garanti ediyoruz.

- (Direnişin son kalesi olarak bilinen Pençşir vilayetindeki durum) Diyalogla çözülmesini istiyoruz.

- Yabancı büyükelçiliklerin kapanmasını veya çalışmayı durdurmasını istemiyoruz, onlara güvenlik garantisi verdik.

- ABD'ye Afganları vatanlarını terk etmeye teşvik etmemeye çağırıyoruz.

- Misilleme için hedef alınacaklar listesi oluşturmadık, geçmişte olan her şeyi unuttuk.

- Tahliye mühletinin uzatılmasını kabul etmedik. Yabancı güçlerin tüm tahliyeleri 31 Ağustos'ta tamamlamasını istiyoruz.

- (The Washington Post gazetesinin CIA Direktörü William J. Burns'ün pazartesi günü Kabil'de Taliban'ın fiili lideri Abdülgani Birader'le gizlice görüştüğü haberi) Molla Birader'in CIA Başkanı'yla görüşüp görüşmediğine dair bilgim yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN