Sri Lanka büyük bir karanlığa sürükleniyor: Petrol bitti, okullar kapandı

Sri Lanka büyük bir karanlığa sürükleniyor: Petrol bitti, okullar kapandı

Ekonomik krizin en ağır koşullarıyla boğuşan Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da petrol stoğu bitmişti. Yakıt kalmaması nedeniyle ülkede okullar kapatıldı ve kamu görevlilerinden işe gelmemeler istendi!

Güney Asya ülkesi Sri Lanka yakın tarihin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Ülkede elektrikten gıdaya, yakıttan kamu sektörüne kadar hemen bütün sektörler durmuş vaziyette.

Başbakan Ranil Wickremesinghe pazartesi günü yaptığı açıklamada ülkede bir günlük petrol stoğu kaldığını duyurmuştu. Petrolün bitmesinin ardından ülkede okullar tatil edildi ve kamu personellerin işe gelmemeleri istendi.

YAKIT KUYRUKLARI OLUŞTU

Yaşanan petrol sıkıntısı nedeniyle ülkede yakıt kuyrukları oluştu.

sri-lanka-2.pngÜlkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlar sokağa çıktı ancak polisin sert müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.

Binlerce kişinin bu kuyruklarda umutsuz bekleyişi sürerken ülkenin ekonomik gidişatına ilişkin kötü haberler gelmeye de devam etti.

ÜLKE TEMERRÜDE DÜŞTÜ

Sri Lanka tarihinde ilk kez dün vadesi dolan borcunu ödeyemedi.

Böylece temerrüde düşen ülkede Merkez Bankası'ndan alınan karar bireysel ekonomik özgürlüklere de bir darbe niteliğinde.

sri-lanka-3.pngBüyük bir çıkmazın içine giren ülkenin vatandaşları ve yöneticileri kendilerini neyin beklediğinden habersiz...

Buna göre zaten döviz tutmalarına sınır getirilen bireylerin ellerinde tutabilecekleri miktar 15 binden 10 bine düşürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN