Sri Lanka'dan vize krizi: Yüz binlerce Rus ülkeyi terk edecek

Sri Lanka'dan vize krizi: Yüz binlerce Rus ülkeyi terk edecek

Sri Lanka hükümeti, savaştan kaçmak için ülkede bulunan yüz binlerce Rus ve bazı Ukraynalılara önümüzdeki günlerde ülkeyi terk etmeleri gerektiğini söyledi. Göçmenlik Genel Komiseri, "uçuş durumu artık normalleştiği" için "hükümetin daha fazla vize uzatması vermeyeceğini" söyledi.

Sri Lanka göçmenlik bürosu yetkilileri, turizm bakanlığına gönderdiği bir yazıyla, uzatılmış turist vizesiyle ülkede bulunan Rus ve Ukraynalıların 23 Şubat'tan itibaren iki hafta içinde Sri Lanka'yı terk etmelerini istedi.Tipik 30 günlük turist vizesi süresinin ötesinde kalışlarını uzatan ziyaretçilerin kesin sayısı belirsizliğini koruyor.

Binlerce Rus ve daha az sayıda Ukraynalının ülkede uzun süre kalması ve hatta kendi restoranlarını ve gece kulüplerini kurması endişeleri artırdı.
Turizm Bakanı Harin Fernando yaptığı açıklamada, bakanlığın bazı Rus turistlerin ülkenin güney kesiminde kayıtsız ve yasadışı işletmeler işlettiğine dair şikayetler aldığını söyledi.

RUS İŞLETMELERE HÜKÜMETTEN BASKIN

Göçmenlik Dairesi ile yapılan görüşmelerin ardından yetkililer tarafından baskınlar düzenlendiğini söyledi.
Bu baskınlar, Ruslar tarafından işletilen ve yerel halkın girmesine kesinlikle izin vermeyen "sadece beyazlar" politikasına sahip işletmelerin sosyal medyada büyük tepki gördüğü bir döneme denk geldi. Bu işletmeler arasında barlar, restoranlar, su sporları ve araç kiralama hizmetleri yer alıyor.

İKİ YIL İÇİNDE YÜZ BİNLERCE RUS ÜLKEYİ SEYAHAT ETTİ

Resmi verilere göre savaşın başlamasından bu yana geçen iki yıl içinde 288.000'den fazla Rus ve yaklaşık 20.000 Ukraynalı Sri Lanka'ya seyahat etti. Devlet, turizmi canlandırmak ve 2022'den bu yana yaşadığı en kötü ekonomik krizden kurtulmak amacıyla varışta 30 günlük vize vermeye ve vizeleri altı aya kadar uzatmaya başladı.
Nisan 2022'de ülke 46 milyar $'lık (36 milyar £) dış borcunu ödeyemedi. Ekonomik kriz birkaç ay boyunca şiddetli sokak protestolarını tetikledi ve nihayetinde üç ay sonra dönemin başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın istifasıyla sonuçlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN