Suudi Arabistan yapay dağ yapacak! Nedeni duyunca şaşıracaksınız, ama sadece zenginler gidebilecek

Suudi Arabistan yapay dağ yapacak! Nedeni duyunca şaşıracaksınız, ama sadece zenginler gidebilecek

Suudi Arabistan, aldığı bir kararla suni daha yapacağını açıkladı. Yapılacak olan bu yapay dağ, yalnızca zenginlere hizmet verecek desek yeridir. Hem kullanım amacıyla hem de kafalardaki proje kapsamında yalnızca zenginlerin gidebileceği bir yer olarak düşünülürken nedenini duyunca çok şaşıracaksınız.

Suudi Arabistan, fütüristik şehir olan Neom’in ardından şimdi de suni daha yapmak için hazırlanıyor. Bu kapsamda projenin adı Siranna olarak karşımıza çıkarken yapılacak olan yapay dağa ultra lüks oteller ve apartmanlar inşa edilecek. Bu da doğal olarak zenginlerin yeni yaşam alanı anlamına geliyor desek doğrudur.

İÇERİSİNDE LÜKS KONAKLAMA YERLERİ OLACAK

Siranna İsimli proje sıra dışı mimarisiyle dikkat çekiyor. Yalnızca bununla değil aynı zamanda ultra lüks otel ve apartmanların inşa edileceği yapay dağ içinde Kızıldeniz’in nefes kesen manzarasına sahip 65 odalı bir otel olacak. Bunun yanı sıra otelin etrafında çok sayıda havuz inşa edilecek ve her havuz altın renkli özel bir plaja açılacak.

yeni-proje-1-008.jpg

Bu projeye ilişkin en dikkat çeken nokta ise konukların izole edilmiş haldeki koylara sadece su yoluyla gidebilecek olmaları. Yapay dağın özellikleri bunlarla da bitmiyor. Akabe Körfezi kıyı şeridinde bulunan Siranna, 35 seçkin lüks rezidansa da ev sahipliği yapacak.

yeni-proje-010.jpg

Suudi Arabistan petrole olan bağımlılıktan kurtulmak için “dünyanın merkezi olma” hayali kapsamında her yıl mega projelerle 175 milyar dolar harcama yapıyor. İnsan hakları kuruluşları, maliyetin Suudi Arabistan vatandaşlarından karşılandığını belirterek bu dev yatırımlara tepki gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN