Tacizle suçlanan New York Valisi Andrew Cuomo istifa etti

Tacizle suçlanan New York Valisi Andrew Cuomo istifa etti

ABD’de 11 kadına tacizle suçlanan New York Valisi Andrew Cuomo istifa etti

ABD'nin New York Eyalet Valisi Andrew Cuomo hakkında başlatılan soruşturmada, Cuomo'nun kendi ofisindeki personel de dahil birçok kadına cinsel tacizde bulunduğu tespit edildi.

andrewcuomo-new-yok-valisi.jpg

Soruşturmanın sonuçlarını açıklayan New York Savcısı Letitia James, Cuomo'nun federal ve eyalet yasalarını ihlal ettiğini söyledi.

Geçen yıl pek çok kadın, Cuomo'ya cinsel istismar suçlaması yöneltmişti.

Vali, kimseye uygunsuz temasta bulunmadığını belirtmiş, istifa çağrılarını reddetmişti.

andrewcuomo-121113930-689721914986477-5197788609249945469-n.jpg

Soruşturma kapsamında, Vali'nin ofisinde çalışan ve şikayette bulunan kendi personeli de dahil yaklaşık 200 kişiyle konuşuldu.

YERİNE KADIN VALİ GELECEK

New York Valisi Andrew Cuomo’nun cinsel taciz suçlamaları nedeniyle istifa etmesinin ardından boşalan koltuğa 2014 yılından beri Vali Yardımcısı olarak görev yapan Kathy Hochul oturacak. Hochul, New York’un ilk kadın valisi olacak.

Cuomo’nun istifasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan 62 yaşındaki Hochul, "Vali Cuomo’nun istifa kararına katılıyorum. En doğrusu ve New Yorklular için en iyisi bu. Yönetimin tüm seviyelerinde görev yapmış ve validen sonra en kıdemli kişi olarak New York’un 57’nci valiliği görevine hazırım.” mesajı verdi.

New York Times’ın bir üst düzey yetkiliye dayandırdığı habere göre, Hochul 2014’ten beri Vali’nin ekibinde görev yapmasına rağmen Cuomo’ya yakın bir isim değil ve şubattan beri kendisiyle görüşmüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN