Taliban: Eşref Gani'yi affettik, ülkeye dönebilir

Taliban: Eşref Gani'yi affettik, ülkeye dönebilir

Üst düzey Taliban yetkilisi Halil el-Rahman Hakkani, ülkeden kaçan Cumhurbaşkanı Gani ve Başkan Yardımcısı Salih'i affetiklerini açıklayarak, isterlerse ülkeye dönmelerine izin verileceğini söyledi.

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'i ele geçirmesi sonrası Cumhurbaşkanı Eşref Gani, ülkeden kaçmıştı. Gani'nin Birleşik Arap Emirlikleri'nde olduğu açıklanmıştı.

Üst düzey Taliban yetkilisi Halil el-Rahman Hakkani, Pakistan Geo TV'ye verdiği demeçte, ülkeden kaçan Gani ve Başkan Yardımcısı Amrullah Salih'e af teklif ederek, isterlerse ülkeye dönmelerine izin verileceğini söyledi.

TALİBAN: AFFEDİYORUZ

Hakkani, "Eşref Gani, Amrullah Salih ve Hamdullah Mohib'i ((Afgan Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Danışmanı) affediyoruz. Bize karşı savaşan bir generalden, sıradan bir kişiye kadar herkesi affediyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN