Taliban sözcüsü Şahin: Barışçıl bir iktidar geçişi bekliyoruz

Taliban sözcüsü Şahin: Barışçıl bir iktidar geçişi bekliyoruz

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesiyle ülkede ilerleyişini sürdüren Taliban Kabil'i ele geçirdi. Taliban Sözcüsü Şahin, Afganistan'da barışçıl bir iktidar geçişi beklediklerini açıkladı.

Taliban'ın sözcülerinden Süheyl Şahin, Afganistan'daki mevcut durum ve Taliban'ın izleyeceği politikaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Şahin, ülkede barışçıl bir iktidar geçişi beklediklerini bildirdi.

BBC'ye konuşan Taliban sözcüsü Şahin, Taliban'ın kadınlar ve kızlar hakkındaki politikasının ne olacağı yönündeki soruya ilişkin, "Kadın haklarına saygı duyacağız. Politika, kadınların eğitime ve işe erişebilmesidir. Başörtüsüne dikkat edecekler, o kadar. Burka tek başörtüsü değil, başka seçenekler de var." açıklamasında bulundu.

Şahin, kadınların evden tek başına çıkmalarına da izin verileceğini sözlerine ekledi.

'BARIŞÇIL BİR İKTİDAR GEÇİŞİ BEKLİYORUZ'

Taliban Sözcüsü, özellikle Kabil'de halka mallarının ve canlarının güvende olduğunu garanti ettiklerini belirterek, "Barışçıl bir iktidar geçişi bekliyoruz. Şehir ve güç, Afganistan İslam Emirliği'ne verilmeli, daha sonra gelecekte tüm Afganların katılımının olacağı kapsayıcı bir Afgan İslami hükümetine sahip olacağız." şeklinde konuştu.

"Afganistan halkı, Taliban tarzı şeriat yasalarına göre yaşamayı beklemeli mi?" sorusu üzerine Şahin, "Elbette. Tüm Afganların olacağı kapsayıcı bir İslami hükümet istiyoruz. Afganistan halkının talebi bu." ifadelerini kullandı.

'MEDYA, KARAKTER SUİKASTİNDEN KAÇINMALI'

Şahin, ülkede basının durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, "özgür medyanın olacağını" belirterek, "İslami bir hükümette herkesi eleştirebilecek özgür bir medyanın olması çok önemli. Ancak karakter suikastinden kaçınmaları gerekir." dedi.

'KİMSE ÜLKEYİ TERK ETMEMELİ'

Afganistan'ı terk eden Afgan halkına ilişkin de Şahin, "Kimse ülkeyi terk etmemeli. Tüm yeteneklere ve kapasiteye ihtiyacımız var, hepimizin ülkede kalması ve katılması gerekiyor." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN