Taliban'dan Ustaosmanoğlu için taziye

Taliban'dan Ustaosmanoğlu için taziye

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Afganistan'dan çekilmesiyle ve merkezi hükümetin ülkeden kaçmasıyla iktidarı ele geçiren Taliban rejimi, dün (24 Haziran) toprağa verilen İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için taziye mesajı yayımladı. Rejimin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi’nin Twitter’da yayımlanan mesajda, “Bu büyük âlimin ölümünü telafisi mümkün olmayan bir kayıp olarak değerlendiriyoruz” ifadelerine yer verildi.

Böbrek tedavisi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında yaşamını yitiren İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölüm haberinin yarattığı yankılar devam ediyor.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye'den çok sayıda siyasetçinin taziye mesajı yayımladığı ve cenazesine de bizzat katıldığı Ustaosmanoğlu'na bir taziye de Afganistan'daki Taliban rejiminden geldi.

"TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN BİR KAYIP"

Taliban rejiminin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi, Twitter hesabından yayımladığı mesajda Ustaosmanığlu'nun ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"İslam âleminin büyük âlimi, milyonlarca insanın büyük vaizi, eğitimcisi ve hocası Şeyh Mahmut Efendi’nin Hakk’a yürüdüğünü büyük bir üzüntüyle öğreniyoruz.

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, bu büyük âlimin ölümünü telafisi mümkün olmayan bir kayıp olarak değerlendiriyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (29)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
29 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN