Tarihteki en tutkulu aşk hikayesini öğrenmeye var mısınız! Kral III. Charles' ın büyük aşkı Camilla

Tarihteki en tutkulu aşk hikayesini öğrenmeye var mısınız! Kral III. Charles' ın büyük aşkı Camilla

8 Eylül itibariyle, Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından, eski Galler Prensi, Kral III. Charles oldu. Charles'ın hükümdar olmasıyla, karısı Camilla'ya Kraliçe Consort unvanı verildi. Charles ve Camilla ilk kez 20'li yaşlarında tanışmış olsalar da ilişkileri basit bir aşk hikayesi değildir. İşte o büyük aşk hikayesinin ayrıntıları...

Charles'ın ilk karısı, 1997'de trajik bir şekilde ölen Prenses Diana'ydı. Birçok kişi için, Charles ve Camilla'nın ilişkisi her zaman Diana ile bağlantılı olacak, çünkü ikisi Charles hala Diana ile evliyken bir ilişki başlattı. Sonuç olarak, halk her zaman Charles ve Camilla'nın ilişkisini kabul etmedi. Ancak yıllar geçtikçe, Camilla'ya yönelik tutumlar genel olarak yumuşadı ve Kraliçe, ölmeden önce daha önce duyurulduğu gibi, Camilla'nın Prenses Eşi yerine Kraliçe Eşi olmasını "içten dileği" olduğunu söyledi.

Şimdi tutkulu bir aşk yaşayan Charles ve Camilla' nın nasıl tarihteki aşk hayatlarını inceleyelim...

1970

22 yaşındaki Charles, Camilla Shand ile Windsor'da bir polo maçında tanıştı. İlk toplantılarından birinde Camilla'nın Charles ile ataları arasındaki bir bağlantı hakkında şaka yaptığı ve şunları söylediği bildirildi: “Büyük büyükannem, büyük büyük büyükbabanızın metresiydi. Ortak bir noktamız olduğunu hissediyorum." Çift, tanıştıktan kısa bir süre sonra çıkmaya başladı.

1971

Charles, ertesi yıl Kraliyet Donanması'na katıldı ve o sırada çiçek açan romantizmini etkili bir şekilde sona erdiren şey buydu.

TEMMUZ 1973

Charles'ın Donanma'da görev yaparken zaman geçirmesiyle, Camilla devam etti ve Ordu subayı Andrew Parker Bowles ile ilişki kurdu. (Zaten karmaşık olan bu hikayeyi daha karmaşık hale getirmek için, Andrew'un daha önce Charles'ın kız kardeşi Prenses Anne ile de çıktığı söylendi). Camilla ve Andrew 1973'te nişanlandılar ve aynı yılın Temmuz ayında evlendiler. Charles ve Camilla arkadaş kaldılar ve o ve Andrew, Charles'ı oğulları Tom Parker Bowles'ın vaftiz babası yaptılar.

KASIM 1977

Charles, Diana Spencer ile ilk kez 16 yaşındayken tanıştı. O sırada, Charles aslında Diana'nın ablası Sarah Spencer ile çıkıyordu.

charles-camilla-relationship-timeline-639603182-1663344531.jpg

ŞUBAT 1981

1980 yılında, 31 yaşındaki Charles, o sırada 18 yaşında olan Diana ile çıkmaya başladı. Ertesi yıl Şubat ayında çift nişanlandıklarını açıkladı.

TEMMUZ 1981

29 Temmuz'da Charles ve Diana, 'yüzyılın düğünü' olarak adlandırılan ve dünya çapında yaklaşık 750 milyon kişi tarafından izlenen St. Paul Katedrali'nde evlendi. Düğüne Camilla da katıldı. Ama düğünlerinin gidişatı hiç de güllük gülistanlık değildi. Düğümü bağlamadan haftalar önce Charles, eski kız arkadaşı Camilla için Diana'nın keşfettiği bir bilezik aldı. Birbirlerine özel mektuplarında kullandıkları takma adlar olan Gladys ve Fred'in kısaltması olan G ve F harfleriyle kazınmıştı ve görünüşe göre BBC radyo programı "The Goon Show"daki karakterlerden esinlenmişti. Açıkça dolu ilişkilerine rağmen, takip eden yıllarda Charles ve Diana'nın iki çocuğu oldu, Prens William (1982 doğumlu) ve Prens Harry (1984 doğumlu).

charles-camilla-relationship-timeline-76156348-1663344276.jpg

1986

Tarihçi Sally Bedell Smith'in Charles biyografisine göre, Charles ve Camilla'nın ilişkisi 1986'da başladı.

ARALIK 1992

Charles ve Diana 1992'de resmen ayrıldılar. O zamanın başbakanı John Major tarafından parlamentoda açıklandı.

OCAK 1995

Camilla ve o zamanki kocası Andrew, 1995 yılında boşandı.

AĞUSTOS 1997

Galler Prensesi, Paris'te bir tünelden geçerken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. O sırada erkek arkadaşı Dodi Fayed ve sürücü Henri Paul da kazada öldü. Diana'nın ölümü, dünya çapında büyük bir keder patlamasına neden oldu.

s-e79477a4efad74acf282ccf2d47312004aafe00c.webp

ŞUBAT 2005

Charles ve Camilla, ilk tanışmalarından 35 yıl sonra nişanlandıklarını açıkladılar. Harry ve William ortak bir bildiri yayınladılar: "İkimiz de babamız ve Camilla için çok mutluyuz ve onlara gelecekte bol şans diliyoruz."

charles-camilla-relationship-timeline-53240216-1663344119.jpg

EYLÜL 2022

8 Eylül'de Kraliçe II. Elizabeth'in öldüğü açıklandı, yani eski Galler Prensi artık Kral III. Karısı Camilla'nın Kraliçe Eş olacağı da doğrulandı. Millete yaptığı ilk konuşmada Charles karısına atıfta bulundu: “Bu aynı zamanda ailem için de bir değişim zamanı. Sevgili karım Camilla'nın sevgi dolu yardımına güveniyorum. 17 yıl önceki evliliğimizden bu yana yaptığı sadık kamu hizmetinin takdiri olarak, benim Kraliçe Eşim oldu. Yeni görevinin gereklerine, çok fazla güvenmeye başladığım göreve sarsılmaz bağlılığı getireceğini biliyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN