TikTok yasaklanıyor! Ülke genelinde uygulanacak yasak onaylandı: 6 ay süre verildi

TikTok yasaklanıyor! Ülke genelinde uygulanacak yasak onaylandı: 6 ay süre verildi

Popüler video paylaşım uygulaması TikTok yasaklanıyor! Ülke genelinde uygulanacak yasak ile ilgili tasarı onaylandı! 6 ay süre verildi...

ABD Temsilciler Meclisi paneli, TikTok'un Çinli sahibi ByteDance tarafından satılmasını zorunlu hale getirecek veya uygulamanın ABD'de yasaklanmasını sağlayacak bir yasa tasarısını onayladı. Bu önlem, ulusal güvenlik endişeleriyle ilgili olarak Beyaz Saray tarafından destekleniyor. TikTok ise önerilen yasal düzenlemenin ifade özgürlüğüne ve küçük işletmelere zarar verebileceğini savunuyor.

tiktok.jpg

Kongre'nin TikTok'u tamamen yasaklama planlarını duyan ABD'deki kullanıcılara TikTok tarafından bir anlık bildirim gönderildi. TikTok, bu yasağın ifade özgürlüğünü tehdit ettiğini ve milyonlarca işletmeye zarar verebileceğini dile getiriyor. Ayrıca TikTok, kullanıcıları Kongre'ye ulaşmaları ve yasağa karşı çıkmaları için teşvik ediyor.

Ancak tasarının yasalaşması için Senato'nun da onaylaması gerekiyor. Şu anda herhangi bir engel bulunmamakla birlikte, tasarının özellikle TikTok'u sahibi olan Çinli ByteDance'e yönelik olduğu belirtiliyor.

TIKTOK İÇİN 6 AY SÜRE VERİLDİ

TikTok Influencer Sponsorluğu Nedir?

Tasarıya göre, ByteDance'in iki seçeneği bulunuyor: TikTok'u satmak veya uygulamanın ABD'deki mağazalardan ve web hizmetlerinden men edilmesine razı olmak. İkinci seçenekte TikTok, ABD genelinde yasaklanacak. ByteDance, aksiyon alması için altı aylık bir süreye sahip.

TikTok'un, Çin hükümetiyle bilgi paylaştığı iddialarını reddetmesine rağmen, CEO'su geçmişte ABD'li kullanıcılar hakkında konum verileri toplandığını kabul etmişti. Bu durum, ABD yetkililerinin TikTok'a yönelik endişelerini artırmıştı.

Yasayı destekleyen milletvekilleri, ByteDance'in ABD'de faaliyet göstermeye devam edebileceğini ve yasanın TikTok'a yönelik bir yasak olmadığını savunuyorlar. Ancak yasanın yürürlüğe girmesi için hala Meclis ve Senato'dan geçmesi ve başkan tarafından imzalanması gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN