ABD lideri Biden’dan ‘TikTok’ mesajı: Kongre’den geçerse yasaklarım

ABD lideri Biden’dan ‘TikTok’ mesajı: Kongre’den geçerse yasaklarım

Son yıllarda ABD’de kısıtlamalarla karşı karşıya kalan Çin merkezli sosyal medya devi TikTok’a ilişkin konuşan ABD lideri Biden, yasağın Kongre’den geçmesi halinde tasarıyı imzalayacağını ifade etti.

ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesinin TikTok'un yasaklanmasının önünü açabilecek yasa tasarısını onaylaması hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Joe Biden, "Eğer Kongre söz konusu yasa tasarısını onaylarsa, ben de imzalarım" dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi’nin 7 Mart'ta onayladığı tasarı kapsamında, Pekin merkezli ByteDance firması, TikTok hisselerini 180 gün içinde devretmezse uygulamanın ülkede yasaklanması öngörülürken, Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Saray'ın oluşturulmasında teknik destek verdiği TikTok'a erişimin yasaklanmasına ilişkin tasarının Biden'ın onaylayacağı bir noktaya ulaşmak için "düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu" kaydetmişti.

TİKTOK ÜZERİNDEN SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTÜYOR

Hükümetinin TikTok'un ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu savunmasına karşın Biden'ın 5 Kasım'da yapılması planlanan 2024 başkanlık seçimleri kampanyası, ekibi tarafından TikTok üzerinden de yürütülüyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump ise, komitenin tasarıyı onaylaması üzerine Truth Social adlı sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, yasak getirilmesi durumunda TikTok'un rakipleri Facebook gibi sosyal medya platformlarının güçleneceğini belirtti. Başkanlığı döneminde Trump, WeChat ve TikTok uygulamalarının yasaklanması yönünde karar almış, sonrasında kararı iptal etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN