TikTokçular ABD’deki yasağı mahkemeye taşıdı

TikTokçular ABD’deki yasağı mahkemeye taşıdı

ABD'de güvenlik endişeleri gerekçe gösterilerek Çin merkezli TikTok'un yasaklanmasına karar veren ilk eyalet olan Montana’da bulunan sosyal medya kullanıcıları, sürpriz yasağı federal mahkemeye taşıdı.

Montana Valisi Greg Gianforte, sosyal medya uygulaması TikTok'u, "eyalet sakinlerinin özel bilgilerini ifşa edilmesini önleme gerekçesiyle" yasaklayan ve önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek yasa tasarısını imzalarken, bir grup içerik üreticisi, eyalet yönetiminin platformu yasaklamasını engellemek için dava açtı.

‘WALL STREET JOURNAL YASAKLANMAYACAĞI GİBİ…’

Yasağı federal mahkemeye taşıyan beş kullanıcı, Apple ve Google’ın uygulama mağazalarının Çin merkezli teknoloji şirketi ByteDance'e ait uygulamayı eyalette sunmasını yasa dışı kılan düzenlemeyi engellemeye çalışıyor.

Dava dosyasında, "Montana, sahibi veya yayınladığı fikirler nedeniyle Wall Street Journal'ı yasaklayamayacağı gibi, sakinlerinin TikTok'u görüntülemesini veya yayınlamasını yasaklayamaz" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN