Avusturya'dan TikTok kararı

Avusturya'dan TikTok kararı

Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya uygulaması TikTok'u birçok ülke yasaklamaya başlamıştı. Bu ülkeler arasına bugün bir ülke daha katıldı. Avusturya, TikTok uygulamasının kamuya ait cep telefonlarında kullanılmasını yasakladı.

Avusturya, sosyal medya uygulaması TikTok'u kamuya ait cep telefonlarında kullanılmasını yasakladı. Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Çinli sosyal medya platformu TikTok’un "güvenlik endişeleri" gerekçesiyle federal düzeyde kamu çalışanlarının kurumsal cep telefonlarında kullanımının yasaklandığını duyurdu. Kamu görevlilerinin TikTok’u kişisel cihazlarında kullanabileceklerini kaydeden Karner, ancak federal düzeyde resmi cep telefonlarında bu uygulamanın kullanılmasının yasaklandığını, söz konusu uygulamanın Çin devletine ait olduğu, bununda bilgi ve veri güvenliğine ilişkin çeşitli kaygılara yol açtığını ifade etti.

ABD ve Avrupa’da birçok ülke, Çinli sosyal medya platformu TikTok’u kamu çalışanlarına ait resmi cihazlarda kullanımını yasaklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN