Tokyo'da enflasyon 40 yılın en yüksek seviyesinde: Bir yılda yüzde 3,5 yükseldi

Tokyo'da enflasyon 40 yılın en yüksek seviyesinde: Bir yılda yüzde 3,5 yükseldi

14 aydır enflasyonun yükseliş gösterdiği Tokyo'da enflasyon 40 yılın en yüksek seviyesine çıkarak, yüzde 3,5 yükseldi. Tokyo'da en çok gıda ve enerji enerji fiyatları yükseldi.

İçişleri ve İletişim Bakanlığı verilerine göre, değişken taze gıda ürünleri hariç tutulduğunda Japonya'nın başkenti Tokyo'da enflasyon 14 aydır yükselişini sürdürüyor.

Enerji maliyetleri ve zayıf Japon yeni, Tokyo'da TÜFE'nin ekimde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 3,5, çekirdek TÜFE'nin ise yüzde 3,4 artmasına neden oldu.

ENERJİ VE GIDA FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Bu oran, tüketim vergisi artışlarının etkisi hariç tutulduğunda Tokyo bölgesinde son 40 yılın en yüksek enflasyonu olarak kayda geçti. Verilere göre en son Haziran 1982'de çekirdek TÜFE aynı oranda artış kaydetmişti. Ekim 2022 için açıklanan verilere göre Tokyo'da gıda fiyatları yüzde 5,9, enerji fiyatları yüzde 24,2 yükseldi.

Enflasyon artışının en büyük nedenleri arasında, enerji maliyetlerinin yükselişi ve döviz kurları karşısında Japon yeninin yaşadığı büyük değer kayıpları gösteriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN