Toyota'dan çip krizi için 'geçici' önlem! Artık yedek anahtarlar akıllı olmayacak çünkü...

Toyota'dan çip krizi için 'geçici' önlem! Artık yedek anahtarlar akıllı olmayacak çünkü...

Yaşanan çip krizleri dolayısıyla Toyota kendi iyilikleri için değişme gitmek zorunda kalabilir. Reuters'ın haberine göre Toyota, yeni nesil anahtarların kendileri için 'fazla iyi' olabileceğini düşünüyor ve bu krizler dolayısıyla anahtarlarında geçmişe doğru bir adım atmak zorunda kalabilir.

Dünyanın dört bir yanında ardı ardına otomobil satan dev Toyota, akıllı anahtarları yapmanın bile yaşanan krizler dolayısıyla zorlaştığını ve başka şeylerden ödün vermemek için arabaların anahtarlarından ödün vermek zorunda kalabileceklerini düşünüyor.

Reuters'a göre, Toyota perşembe günü yaptığı açıklamada Japonya'daki kullanıcılarına yeterli sayıda otomobil üretebilmek için sunulan iki anahtardan birinde eski teknolojiye gitmek zorunda kaldığını söyledi. Toyota, "Çip krizi problemleri hala devam etmekte. Aldığımız bu geçici önlem (Akıllı olmayan yedek anahtar) ise müşterilerimize otomobillerini daha kısa sürede teslim edebilmemizi amaçlamaktadır. Akıllı olmayan ikinci anahtar ise, akıllı olan hazır olduğunda değiştirilecek."

toyota-yeni-anahtar-cip-krizi.png

Yaşanan küresel çip krizi, otomobil üretimini ve sevkiyatlarını çok ciddi bir şekilde etkilemekte. Görünen o ki bu kriz Japonyalı üreticiyi de ciddi bir şekilde etkilemiş ve otomobil sevkiyatlarını zorlaştırmış. Bu nedenle de Toyota verilen iki anahtardan bir tanesini geçici süreliğine akıllı olmayan ile değiştirmiş ve yedek anahtarı biraz ikinci plana atarak otomobil sevkiyatlarını hızlandırmayı amaçlamış.

toyota-ve-lexus-uretim-sorunu.png

MEVCUT HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

Bu yıl itibariyle doğal afetler ve yaşanan krizler dolayısıyla Toyota'nın üretim konusunda da ağır darbeler aldığına Reuters tarafından yer verildi. Öte yandan, geçen hafta yapılan bir açıklamaya göre Toyota ve Lexus'un mevcut mali yıl başlangıcında hedeflenen 9.7 milyonluk aracı da muhtemelen üretemeyeceğini açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN