Trump'a mülk soruşturması: Yemin altında sorgulanacak

Trump'a mülk soruşturması: Yemin altında sorgulanacak

Eski ABD Başkanı Donald Trump, bu kez de mülklerinin değerlerini yanlış yansıttığı iddiasıyla karşı karşıya. Mülklerinin yemin altında sorgulanacağını eski ABD lideri, "Büyük şirketim ve ben her taraftan saldırıya uğruyoruz. Muz cumhuriyeti!" ifadelerini kullandı.

Son günlerde evinin FBI tarafından basılmasıyla gündeme gelen Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendine ait sosyal medya platformu Truth Social’da yaptığı açıklamasında mülklerinin yemin altında sorgulanacağını duyurdu.

"ABD tarihindeki en büyük cadı avının devamı için ırkçı New York Başsavcısını göreceğim" diyen 76 yaşındaki politikacı ve iş insanı Trump, "Büyük şirketim ve ben her taraftan saldırıya uğruyoruz. Muz cumhuriyeti!" ifadelerini kullandı.

Mülklerinin değerlerinin yanlış yansıtıldığı iddia ediliyor

New York Başsavcısı Letitia James, Trump Organization isimli şirkete ait gökdelenler ve golf sahaları gibi varlıkların değerinin 10 yıldan fazla süredir finansal tablolarda yanlış yansıtıldığını iddia ettiği soruşturma çerçevesinde Trump ve çocuklarını ifade vermeye çağırmış ancak Trump ve avukatları her seferinde karara itiraz ederek başsavcılığın istediği belgelerin kendilerinde bulunmadığını söylemişti.

Soruları yanıtlamayı reddetti

Öte yandan Trump, anayasanın beşinci maddesindeki haklarını kullanarak Trump Örgütü'nün maliyesiyle ilgili bir soruşturmada New York Başsavcısı ile yaptığı ifadede soruları yanıtlamayı reddetti. Trump yaptığı açıklamada, "Avukatımın tavsiyesi üzerine ABD Anayasası kapsamında her vatandaşa tanınan haklar ve ayrıcalıklar kapsamındaki soruları yanıtlamayı reddettim" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN