Trump'ın kasasından 'yatak odası istihbaratı' çıktı

Trump'ın kasasından 'yatak odası istihbaratı' çıktı

Görevi döneminde attığı her adımı ve aldığı her kararı skandala dönüşen ABD eski Başkanı Trump bu kez diplomatik krize neden olabilir. Trump'ın başkanlık devri sırasında teslim etmediği gizli belgeler arasında Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un özel hayatına ilişkin olanların da olduğu belirtildi. Paris olaya ilişkin henüz bir açıklama yapmazken Hillary Clinton'In eski bir danışmanı şantaj için kullanılabileceğini söylemişti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın görevinin bitmesinin ardından Ulusal Arşiv yetkililerine teslim etmediği gizli devlet belgeleri arasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un özel hayatına ait skandal içerikli bilgiler olduğu iddia edildi.

Trump’ın, Florida’da bulunan Mar-A-Lago malikanesinin Federal Soruşturma Ofisi (FBI) ajanlarınca basılmasının yankıları sürerken, Rolling Stones'ta yayınlanan haberde ismi açıklanmayan iki kaynak Trump’ın özel Macron belgesine ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Trump’ın özellikle Beyaz Saray’da geçirdiği süre boyunca ve sonrasında en yakın arkadaşlarından bazılarına Macron’un cinsel hayatı ile ilgili bilgilere sahip olduğunu söylediği belirtiliyor. Trump'ın bunu ‘istihbarat kaynakları sayesinde’ öğrendiğini 'övünerek' anlattığı iddia ediliyor.

FBI tarafından konuyla ilgili henüz bir doğrulama gelmedi. Kaynak, Fransız ve ABD'li yetkililerin bu iddiaları araştırdığını fakat bu bilgilerin ulusal güvenlik ihlali manasına mı geldiğini, yoksa değersiz bir bilgi olduğuna şimdilik karar veremediklerini söyledi.

'ŞANTAJ İÇİN KULLANILABİLİR'

Paris'ten konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak Hillary Clinton’ın eski bir yardımcısı olan Jennifer Palmieri, geçen hafta bu evrakın şantaj için kullanılabilecek zarar verici bilgiler içerdiğini öne sürmüştü. Öte yandan Trump’ın basın danışmanı da konuya ilişkin sorulara cevap vermedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN