Trump’tan anayasaya rağmen 2028 sinyali: Yeniden aday olmayı çok isterim

Trump’tan anayasaya rağmen 2028 sinyali: Yeniden aday olmayı çok isterim

ABD Başkanı Trump, anayasal engellere rağmen üçüncü dönem tartışmalarına kapıyı tam kapatmadı. Trump 2028 seçimlerinde yeniden aday olmak istediğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, 2028 seçimleri için adaylık tartışmalarına ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Japonya’ya giderken Air Force One uçağında gazetecilere konuşan Trump, anayasal olarak üçüncü kez başkanlığa aday olması mümkün olmasa da, "Yeniden aday olmayı çok isterim — rakamlarım harika" diyerek spekülasyonları alevlendirdi.

Trump’ın bu açıklaması, eski Beyaz Saray başstratejisti Steve Bannon’un son dönemde sıkça dile getirdiği "üçüncü dönem planı" iddialarının hemen ardından geldi. Bannon, Trump’ın bir şekilde yeniden aday olabileceğini öne sürerek “bir plan var” demişti.

RUBİO VE VANCE’İ İŞARET ETTİ

Trump, 2028 seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin yeni lideri kim olabilir sorusuna doğrudan yanıt verdi. Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Başkan Yardımcısı JD Vance’in en güçlü adaylar olduğunu söyledi. Trump, "Gerçekten iyi insanlar var, isim vermeme gerek yok… ama biri şu an burada" diyerek yanındaki Rubio’ya işaret etti.

Başkan Yardımcısı JD Vance için de “Harika biri” diyen Trump, "Sanırım bu ikiliye karşı kimse yarışmak istemez" şeklinde konuştu.

ANAYASAL ENGEL NE DİYOR?

ABD Anayasası'nın 22. Ek Maddesi, bir kişinin en fazla iki kez başkan seçilebileceğini açıkça belirtiyor. Ancak Trump’ın açıklamaları ve Bannon’un ifadeleri, bu kuralın aşılması için bazı siyasi çevrelerde farklı senaryoların tartışıldığını ortaya koyuyor.

CUMHURİYETÇİ PARTİ’DE GÖZLER 2028’DE

Trump’ın 2024’te yeniden seçilmesi durumunda ikinci döneminin sonrasında Cumhuriyetçi Parti’de liderlik yarışı şimdiden konuşulmaya başlandı. Özellikle Trump’a sadık isimlerin ön planda olması, partide Trump sonrası dönemin de onun gölgesinde şekilleneceğine işaret ediyor.

YORUMLAR (16)
16 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN