Türkiye daha önce veto etmişti! NATO'da Rus saldırısına karşı savunma planına onay

Türkiye daha önce veto etmişti! NATO'da Rus saldırısına karşı savunma planına onay

NATO, Soğuk Savaş döneminden bu yana en kapsamlı olarak tanımlanan bölgesel savunma planını kabul etti. Geçen ay Türkiye, planda Kıbrıs’a ilişkin coğrafi konumlarla ilgili kullanılan bazı ifadeler nedeniyle planı veto etmişti.

NATO'nun Vilnius'te 11-12 Temmuz'da yapılacak liderler zirvesi öncesi NATO ülkeleri "Ankara engelini" aşarak, ittifakın muhtemel bir Rus saldırısına nasıl karşılık vereceğini detaylandıran "savunma planı" üzerinde anlaşmaya vardı. Reuters'a konuşan beş diplomatik kaynak, bu anlamda "Türkiye engelinin" aşıldığı bilgisini verdi.

Türkiye, "Kıbrıs gibi coğrafi bölgelerle ilgili ifadeler" nedeniyle NATO'nun "bölgesel planlar" olarak adlandırdığı planın onaylanmasını engelliyordu. Reuters'a konuşan bir diplomatik kaynak, "İttifak için mükemmel. Türkiye uzlaşmak ve engeli kaldırmak zorunda kaldı." ifadesini kullandı.

Üye ülkelerin liderleri 11-12 Temmuz tarihlerinde Vilnius'ta İsveç'in üyeliği ve ittifakın Ukrayna ile ilişkilerinin ele alınacağı zirve kapsamında bir araya geliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN