‘Uçan taksi’ dönemi için tarih verildi

‘Uçan taksi’ dönemi için tarih verildi

Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai'nin dünyada uçan taksi hizmeti verecek ilk şehir olduğunu duyurdu. Dubai Medya Ofisi'nin yaptığı açıklamada, pilot ve dört yolcu taşıma kapasitesine sahip olan uçan taksinin sıfır emisyonlu olduğu belirtildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Dubai'nin dünyada uçan taksi hizmeti verecek ilk şehir olacağını duyurdu. Dubai Medya Ofisi'nin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, pilot ve dört yolcu taşıma kapasitesine sahip olan uçan taksinin sıfır emisyonlu olduğu vurgulandı.

Uçan taksinin maksimum uçuş menzili 161 kilometre, maksimum hızı ise saatte 320 kilometre olarak belirtildi. Dubai Uluslararası Havaalanı yakınında, şehir merkezindeki Downtown, Dubai Marina ve Palm Jumeirah'da olmak üzere toplam dört istasyonunun olacağı ifade edildi.

Ayrıca, Dubai Uluslararası Havaalanı ile Palm Jumeirah arasındaki 45 dakikalık yolculuk süresinin uçan taksi ile 10 dakikaya ineceği belirtildi. Uçan taksi hizmetinin 2026 yılına kadar başlaması planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN