Ukrayna ayda 150 bin drone üretme kapasitesine sahip

Ukrayna ayda 150 bin drone üretme kapasitesine sahip

Ukrayna'nın Stratejik Endüstriler Bakan Yardımcısı Hanna Hvozdiar, ülkesinin her ay 150 bin drone üretme kapasitesine sahip olduğunu ve yıl sonuna kadar iki milyon drone üretebileceğini söyledi. Hvozdiar açıklamasında, "Ukrayna üretim açısından şimdiden milyon sınırını çoktan geçti" dedi.

Stratejik Endüstriler Bakan Yardımcısı Hanna Hvozdiar, bugün canlı yayında yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın her ay 150 bin drone üretme kapasitesine sahip olduğunu ve yıl sonuna kadar iki milyon drone üretebileceğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Hvozdiar, "Ukrayna üretim açısından şimdiden milyon sınırını çoktan geçti" dedi. Hvozdiar'a göre iç pazar, üretim kapasitesini daha da artıracak ek finansmandan yararlanabilir.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Hvozdiar, 200'den fazla Ukraynalı şirketin drone geliştirme çalışmalarına katıldığını ve bunların yaklaşık 60'ının hükümetten sipariş aldığını söyledi.

Hvozdiar, hükümetin şu ana kadar çoğunlukla yurt dışından ithal edilen drone bileşenlerinin yerli üretimini geliştirmeye yönelik "oldukça iddialı planlara" sahip olduğunu söyledi.

DRON ÜRETİMİ İÇİN ŞUBE AÇILDI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 6 Şubat'ta Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin insansız hava araçlarına yönelik ayrı bir şubesinin kurulmasını öngören bir kararnameyi imzalamıştı. Zelenskiy, dronların "karada, gökyüzünde ve denizdeki savaşlarda etkinliğini kanıtladığını" söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg 15 Şubat'ta düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna'nın ortaklarının yerli insansız hava aracı üretiminin yanı sıra 2024 yılında Kiev'e bir milyon insansız hava aracı sağlamayı planladıklarını söyledi.

Öte yandan Zelenskiy, 19 Aralık 2023'te yıl sonu basın toplantısında Ukrayna'nın yerli drone üretimini artırdığını ve 2024'te bir milyon drone üretme yolunda ilerlediğini söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN