İstanbul'daki tahıl koridoru anlaşmasının ardından kritik gelişme: Rus füzeleri Odesa'yı vurdu

İstanbul'daki tahıl koridoru anlaşmasının ardından kritik gelişme: Rus füzeleri Odesa'yı vurdu

Ukrayna, Rus füzelerinin Odesa limanını vurduğunu ve Kremlin’in tahıl ihracatı anlaşmasına darbe indirdiğini açıkladı. Ukrayna ordusu Rusya'nın Odesa'daki tahıl işleme tesislerini de vurduğunu açıkladı.

Ukrayna ordusu, Rusya ve Ukrayna'nın tahıl ihracatını sürdürmek için Karadeniz limanlarını yeniden açılmasını öngören anlaşmanın İstanbul'da imzalamasından bir gün sonra Rus füzelerinin Odesa limanındaki altyapıyı vurduğunu söyledi.

Ukrayna ordusu, Rusya ve Ukrayna'nın tahıl ihracatını sürdürmek için Karadeniz limanlarını yeniden açılmasını öngören anlaşmanın İstanbul'da imzalamasından bir gün sonra Rus füzelerinin Odesa limanındaki altyapıyı vurduğunu söyledi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve BM'yi tahıl ihracatı için yapılan anlaşmadaki taahhütleri yerine getirmeye çağırdı.

FÜZELER LİMANIN ALTYAPISINI VURDU

Ukrayna Ordusu Güney Harekât Komutanlığı saldırıyı Telegram üzerinden "Düşman Kalibr füzeleriyle Odesa deniz ticaret limanına saldırdı; 2 füze hava savunma kuvvetleri tarafından vuruldu; 2 füze limanın altyapısını vurdu" ifadeleriyle duyurdu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler ve Türkiye'yi Rusya'nın Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından tahıl ihracatı için güvenli bir koridor anlaşması kapsamındaki taahhütlerini yerine getirmesini sağlamaya çağırdı.

TAHIL TESİSLERİ DE VURULDU

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, Rus füze saldırılarının, savaşan tarafların limandan ihracatın yeniden başlamasını öngören ve İstanbul'da imzalanan anlaşmadan bir gün sonra Odesa'daki tahıl işleme tesislerini de hedef aldığını bildirdi.

"PUTİN ANLAŞMAYA TÜKÜRDÜ"

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, "Rus füzesi, anlaşmaya varmak için büyük çaba sarf eden ve Ukrayna'nın minnettar olduğu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın suratına Vladimir Putin'in tükürüğüdür" dedi.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN