Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov açıkladı: Rusya’ya yönelik karşı saldırıya hazırız

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov açıkladı: Rusya’ya yönelik karşı saldırıya hazırız

Son haftalarda dünya medyasında çıkan Ukrayna’nın Rusya’ya yönelik karşı saldırı gerçekleştireceğine yönelik haberlerin ardından, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, karşı saldırı hazırlıklarının neredeyse tamamlandığını ve komutanların kararının beklendiğini duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna işgali ikinci yılında tüm hızıyla sürerken, son dönemde medyaya yansıyan Ukrayna’nın karşı saldırı yapacağına yönelik iddialar yanıt buldu.

‘SAVAŞIN DİNAMİKLERİNİ DEĞİŞTİRECEK’ BEKLENTİSİ

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Ukrayna'nın Rus kuvvetlerine karşı bir karşı saldırı hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladığını belirterek "Tanrı'nın isteği, hava durumu ve komutanların kararı olduğu anda yapacağız" ifadelerini kullandı. Reznikov, karşı saldırının ne zaman başlayacağına dair bir tarih vermezken, "Yüksek oranda hazırız" diye ekledi.

Kiev yönetimi, planlanan karşı saldırının, Rusya'nın 14 ay önce başlayan Ukrayna işgalinden bu yana şiddetlenen savaşın dinamiklerini değiştireceğini umarken, Rusya, doğu, güney ve güneydoğuda Ukrayna topraklarının büyük bölümünü elinde tutuyor.

‘BATI SİLAHLARININ EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR’

Geçtiğimiz hafta konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kiev müttefiklerinin vaat ettikleri silahların neredeyse tamamını Ukrayna'ya teslim ettiklerini söylerken, Reznikov, Ukrayna'nın "demir yumruk" görevi görecek silahlar da dahil olmak üzere birçok modern teçhizat aldığını ve bazı teçhizatlar üzerinde eğitimin devam ettiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN