Rusya merkezli RBC haber sitesi tarafından iddia edilen görev değişimine göre, Batı tarafından yaptırım uygulanan ve Ukrayna savaşındaki rolü nedeniyle ‘Mariupol Kasabı’ lakaplı Mikhail Mizintsev, Rusya Savunma Bakan Yardımcılığı görevinden alındı.
Mizintsev, geçen yıl savaşın ilk aylarında Ukrayna'nın Mariupol kentinin kuşatılmasını yönetti ve geçtiğimiz eylül ayında lojistik ve ikmalden sorumlu savunma bakan yardımcılığına atandı.
‘İNSANLIK DIŞI KUŞATMA’NIN SORUMLUSU
Görev değişikliğiyle ilgili Rusya Savunma Bakanlığı yorum talebine yanıt vermezken, geçen haziran ayında Mizintsev'e yaptırım uygulayan Avrupa Birliği, Mizintsev'den ‘Mariupol Kasabı’ olarak bahsetti ve Rusya'nın şimdi yeniden inşa ettiğini söylenen Ukrayna kentinin "insanlık dışı" kuşatmasından onun sorumlu olduğunu söyledi.
