Ukrayna'dan Belgorod bölgesine ikinci saldırı

Ukrayna'dan Belgorod bölgesine ikinci saldırı

Ukrayna ordusu, Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın Belgorod bölgesine bir saldırı daha gerçekleştirdi. Yetkililer saldırı nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini, yedi kişinin ise yaralandığını belirtti. Ukrayna saldırısının, Rusya'nın ülkenin başkenti Kiev'i hedef alan saldırısının ardından düzenlenmesi dikkat çekti.

Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken, Ukrayna yeniden Rusya'nın Belgorod kenti ve bölgesini hedef aldı.

Reuters'ta yer alan habere göre, bölge yetkilileri saldırıda bir kişinin kişinin hayatını kaybettiğini, yedi kişinin ise yaralandığını belirtti. Bölge valisi Vyacheslav Gladkov, hayatını kaybeden bir erkeğin arabasının yanına düşen füze sonucu öldüğünü belirtti.

Yetkililer, Rus hava savunmasının, çok sayıda füze rampasından atılan roketler de dahil olmak üzere 17 Ukrayna 'hava hedefini' düşürdüğünü belirtirken, saldırıda çok sayıda ev ve arabanın hasar gördüğünü söyledi.

Ukraynalı yetkililer bugün yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev ve Harkov kentine Salı günü düzenlediği saldırılarda en az beş kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını ifade etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise dün yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Cumartesi günü Belgorod'a düzenlediği ve Rusya'nın 25 sivilin öldürüldüğünü söylediği bombardımanın 'cezasız kalmayacağını' söylemişti.

Kiev, Moskova'nın, Kiev'in savaşın neredeyse iki yıl önce başlamasından bu yana en ağır bombalama gecesi olarak nitelendirdiği eylemi gerçekleştirdiği Cuma gününden bu yana Rusya'nın Ukrayna genelindeki şehirlere 300'den fazla saldırı uçağı ve çeşitli türde füze fırlattığını söyledi.

Öte yandan Polonya, hava sahasını korumak için bugün Ukrayna'nın doğu sınırına dört F-16 savaş uçağı gönderdi. Polonya ordusu yaptığı açıklamada, "Polonya hava sahasının güvenliğini sağlamak amacıyla iki çift F-16 savaş uçağı ve bir müttefik hava tankeri faaliyete geçirildi" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN