Ukrayna'dan Rus savunma sanayi şirketine siber saldırı

Ukrayna'dan Rus savunma sanayi şirketine siber saldırı

Ukrayna Askeri İstihbarat Teşkilatı bugün yaptığı açıklamada, Rus ağır sanayi ve askeri-sanayi kompleksine hizmet veren IPL Consulting şirketine karşı bir siber saldırı başlattığını söyledi. Siber uzmanlarının düzenlenen saldırıda tüm 'BT altyapısını' yok ettiği bildirildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Ukrayna askeri saldırıların yanı sıra siber saldırılara başladı. Ukrayna Askeri İstihbarat Teşkilatı bugün yaptığı açıklamada, Rus ağır sanayi ve askeri-sanayi kompleksine hizmet veren IPL Consulting şirketine karşı bir siber saldırı başlattığını söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre teşkilatın siber uzmanlarının gerçekleştirdiği operasyonun, kendisini Rusya'nın en modern kuruluşlarından biri olarak sunan firmanın 'tüm BT altyapısını' yok ettiği bildirildi.

Siber saldırılar, Rusya-Ukrayna savaşının her iki tarafının da giderek yaygınlaştığı bir araç haline geldi. En yıkıcı saldırılardan birinde Rus bilgisayar korsanları Ukrayna'nın telekomünikasyon sağlayıcısı Kyivstar'ı hedef alarak geçen Aralık ayında ülke çapında iletişim kesintilerine neden olmuştu.

Ukraynalı siber uzmanlar, IPL Consulting'in dahili ağına girdikten sonra 60 terabayttan fazla veriyi sildi, düzinelerce sunucu ve veritabanını yok etti. Hasarın tam maliyeti henüz belli değil.

Askeri istihbarat sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Düşmana verilen zarar son derece acıdır" dedi.

Askeri İstihbarat Teşkilatına göre IPL Consulting, otomotiv ve havacılık bileşenleri, ağır mühendislik ve savunma tasarımı ve üretimi ile ilgilenen Rus şirketleri için BT sistemleri uyguluyor. Yapılan açıklamada, "Rus 'savunma' sektöründe çalışan düzinelerce Rus şirketi zarar görecek" dedi.

Öte yandan bu haftanın başlarında askeri istihbarat, Rusya'nın Habarovsk şehrindeki Rus Uzak Doğu Uzay Hidrometeorolojisi Araştırma Merkezi "Planeta"ya yönelik bir siber saldırı olduğunu bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN