Veliaht Prens Selman yatırımcı arıyor... Yüzde 1 hisse düşecek

Veliaht Prens Selman yatırımcı arıyor... Yüzde 1 hisse düşecek

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman, dev petrol şirketi Aramco'nun hisse satışı için görüşmeler yaptığını açıkladı. Bin Selman, Aramco'nun yüzde 1'lik hissesinin yabancı yatırımcılardan birine satışının tartışıldığını söyledi ancak detaylı bilgi vermedi.

Suudi Arabistan'ın dev petrol şirketi Aramco ile ilgili  Suudi Arabistan Velihat Prensi Muhammed bin Selman, açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan resmi televizyon kanalına röportaj veren bin Selman, Aramco'nun hisse satışı için olası şirketlerle görüşmeler yürütüldüğünü söyledi.

"İKİNCİ KEZ HALKA SUNULACAK"

Bin Selman, Aramco'nun yüzde 1'lik hissesinin yabancı yatırımcılardan birine satışının tartışıldığını söyledi ancak yatırımcılara bilgi vermedi.

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun dünyanın en büyük petrol şirketinde hisseye sahip olma ihtimali olduğunu aktaran Veliaht Prens, şirket hisselerinin başka bir bölümünün de ikinci bir halka arzda sunma planı olduğunu da sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Nisan başında Wall Street Journal gazetesi, Suudi Aramco'nun, sahip olduğu petrol boru hatlarının yüzde 49 hissesini ABD'li, Çinli ve yerel yatırımcılardan oluşan bir konsorsiyuma 10-15 milyar dolardan satmak için görüşme yapıldığına dair haber yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN