Volkanik kül nedeniyle Meksika'da uçuşlar askıya alındı

Volkanik kül nedeniyle Meksika'da uçuşlar askıya alındı

Meksika Uluslararası Havaalanı dün yaptığı açıklamada, uçakların başkente doğru uçarken Popocatepetl yanardağından çıkan külle karşılaştığını belirtti. Güvenlik kontrolleri amacıyla 22 yurt içi ve yurt dışı uçuşu iptal edildi.

Meksika Uluslararası Havaalanı dün yaptığı açıklamada, uçakların başkente doğru uçarken Popocatepetl yanardağından çıkan külle karşılaşmasının ardından havayollarının güvenlik kontrolleri yapmak için 22 yurt içi ve yurt dışı uçuşunu iptal ettiğini söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre, sosyal medyada yayınlanan bir gönderide havaalanının açık ve çalışır durumda kaldığı belirtildi. Havaalanından yapılan açıklamada, "Uzman ekipler ve yönetim tetikte ve kül koşullarını değerlendiriyor. Şu anda volkanik kül bulutu Meksika Körfezi'ne doğru ilerliyor" denildi.

SARI ALARM YAYINLANDI

Havaalanı, yolculara havayolu şirketleri ve resmi havaalanı kanalları aracılığıyla bilgi sahibi olmalarını tavsiye etti.

Hükümet, Aztek Nahuatl dilinde adı "Dumanlı Dağ" anlamına gelen yakındaki yanardağdaki faaliyet nedeniyle "sarı alarm" yayınladı. Yetkililer dün erken saatlerde yanardağdan çıkan duman sütununun kuzey-kuzeybatıya doğru estiğini ve başkentin üzerine kül getirebileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN