Yanardağ felaketiyle sarsılan Tonga'da deprem

Yanardağ felaketiyle sarsılan Tonga'da deprem

Yanardağ felaketiyle sarsılan Tonga'da bu sefer de deprem meydana geldi. 6.2 büyüklüğündeki deprem 14.5 km derinlikte gerçekleşti.

Güney Pasifik'teki ada ülkesi Tonga'da 15 Ocak'taki sualtı yanardağı patlamasının yarattığı felaketin ardından, şimdi de Pangai şehrinin yaklaşık 219 km batı-kuzeybatısında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu'nun (USGS) açıklamasına göre deprem 14.5 km derinlikte gerçekleşti.

YANARDAĞ PATLAMIŞTI

170'den fazla Güney Pasifik adasından oluşan küçük bir ülke olan Tonga yakınlarında 15 Ocak'ta bir denizaltı volkanik patlaması meydana gelmişti. Volkanik patlama, Patlama, ABD'nin Batı kıyıları, Hawaii, Alaska ve Japonya'yı da içine alan geniş bir alanda tsunami uyarısına neden olmuştu. Volkanik patlama sonucunda yaklaşık 20 kilometre yüksekliğinde devasa bir kül bulutu meydana gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN