Yeni bir yapay zeka tehdidi: Cinsel şantaj..!

Yeni bir yapay zeka tehdidi: Cinsel şantaj..!

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) uyardı...İnsanlık, yapay zeka destekli cinsel görüntülerin yaratılması ve paylaşılması tehdidi ile karşı karşıya... Hedef kimi zaman ise çocuklar olabiliyor.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Amerikalıları, dolandırıcıların ve şantajcıların yapay zekayı kullanarak cinsel içerikli görüntüler oluşturduğu ve bu sayede kurbanlarını korkuttuğu ve gasp ettiği konusunda uyardı. FBI, görüntülerin "gerçeğe yakın" göründüğünü ve bazı durumlarda çocukların hedef alındığını da bildirdi.

GERÇEK FOTOĞRAFLARDAN AYIRT EDİLEMİYOR

Son zamanlarda çevrimiçi paylaşımlardan, özel mesajlardan veya görüntülü sohbetlerden alınan sıradan görüntülerin değiştirilmiş versiyonlarının kullanımında artış olduğunu gözlemleyen FBI, sonuçların genellikle gerçek hayattaki fotoğraflardan ayırt edilemediğine dikkat çekti.

1-iimq-x-0p4fpftvxy7kg-q.jpg

Ayrıca, son yıllarda yapay zeka destekli cinsel görüntülerin yaratılması ve paylaşılması konusunda uzmanlaşmış çeşitli internet siteleri ve sosyal medya kanallarının da ortaya çıktığı konusunda." vurgu yapıldı.

CİNSEL İÇERİKLİ ŞANTAJ

FBI yaptığı uyarıda, "Fotoğraflar daha sonra kötü niyetli kişiler tarafından cinsel içerikli şantaj ya da taciz amacıyla doğrudan mağdurlara gönderiliyor. Bir kez dolaşıma girdikten sonra, mağdurlar manipüle edilmiş içeriğin sürekli olarak paylaşılmasını veya internetten kaldırılmasını önlemede önemli zorluklar ile karşılaşabiliyor." denildi.

1200-675.jpg

"YAPAY ZEKA SÜRECİ DAHA KOLAY HALE GETİRDİ"

Cinsel içerikli görüntüleri oluşturmak için sıradan fotoğrafların manipüle edilmesinin neredeyse fotoğrafçılığın kendisi kadar eski olduğuna değinen Büro, son olarak şunları kaydetti:

898827sosyal-ekle.jpg

"Açık kaynak yapay zeka araçlarının piyasaya sunulması, süreci her zamankinden daha kolay hale getirdi."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN