Yeni Zelanda'dan Ukrayna'ya dev yardım paketi

Yeni Zelanda'dan Ukrayna'ya dev yardım paketi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Ukrayna'ya yeni bir destek geldi. Yeni Zelanda hükümeti Ukrayna'ya yaklaşık 26 milyon dolar değerinde başka bir savunma ve insani yardım paketi sağlayacağını duyurdu.

Yeni Zelanda hükümeti bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya yaklaşık 26 milyon dolar değerinde başka bir savunma ve insani yardım paketi sağlayacağını duyurdu.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre bu paket, Yeni Zelanda'nın son iki yılda Ukrayna'ya taahhüt ettiği yardımın toplam değerini 100 milyon doların üzerine çıkarıyor.

Hükümet bir basın açıklamasında, paranın büyük bir kısmının Yeni Zelanda'nın Ukraynalı askerlere yönelik eğitim programının 2025 yılına kadar uzatılmasını finanse etmek için kullanılacağını yazdı.

UKRAYNALILARA 7 MİLYON DOLAR İNSANİ YARDIM

Paketin bir parçası olarak Yeni Zelanda, Ukrayna'ya silah ve mühimmat tedariki için İngiltere tarafından yönetilen bir fona 6,5 ​​milyon dolar gönderecek.

Ülke ayrıca mülteciler de dahil olmak üzere savaştan etkilenen Ukraynalılara 7 milyon dolar insani yardım sağlayacak ve 3 milyon doları Dünya Bankası'nın Ukrayna Yardım, İyileştirme, Yeniden Yapılanma ve Reform Güven Fonu'na aktaracak.

Yeni Zelanda'nın Rusya'ya yönelik yeni bir yaptırım paketi üzerinde çalıştığı da bildiriliyor. Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, "Rusya, BM Sözleşmesi de dahil olmak üzere uluslararası hukuku açıkça ihlal ederek Ukrayna'ya yönelik yasa dışı, geniş çaplı işgalini başlattı" dedi.

Peters, “Savaşın korkunç bir insani maliyeti oldu, çok büyük acılara neden oldu ve bölgesel ve küresel istikrarı önemli ölçüde etkiledi. Yeni Zelanda'nın Ukrayna'nın yanında yer alma konusundaki kararlılığının nedeni budur" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN