YPG ABD’den silah talebinde el artırdı: Hava savunma sistemi istediler

YPG ABD’den silah talebinde el artırdı: Hava savunma sistemi istediler

ABD’nin Suriye’de her konuda desteklediği terör örgütü PKK’nın kolu olan YPG, son dönemde artan İran saldırılarını gerekçe göstererek Washington yönetiminden talep ettiği silahları stratejik seviyeye çıkardı. Suriye'de ana unsurunu YPG'nin oluşturduğu SDG, son dönemde artan saldırılar nedeniyle ABD'den hava savunma takviyesi istedi.

Suriye'de IŞİD'e karşı mücadelede ABD'nin en önemli müttefiki olarak bilinen ve çoğunluğunu YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), son dönemde bölgede artan İran destekli saldırılar karşısında Washington'dan hava savunma sistemleri talebinde bulundu.

SDG, özellikle Suriye hükümeti kontrolündeki bölgelerden yapılan ve altı savaşçısının hayatını kaybettiği patlayıcı yüklü İHA saldırılarına dikkat çekerek, bu tür tehditlere karşı korunma ihtiyacını vurguladı.

'ABD GÜVENCE VERDİ'

SDG'nin lideri Mazlum Abdi, İran destekli grupların insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiği saldırıları "tehlikeli bir gelişme" olarak nitelendirdi ve teknik kabiliyetler ile hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

1kapak-001.jpg

Reuters aracılığıyla yapılan açıklamada, ABD'nin bölgedeki saldırıları önlemek için çaba göstereceğine dair güvence verdiği aktarıldı.

Bununla birlikte, Abdi ABD'nin Suriye'den asker çekme ihtimaline de değindi ve bu durumun SDG'ye yönelik İran destekli gruplar, IŞİD ve Türkiye'den gelebilecek tehditleri artıracağı uyarısında bulundu. ABD askerlerinin olası bir geri çekilmesi durumunda SDG'nin halkın çıkarlarını ve bölgesel düzeni korumak adına planlar geliştireceğini ifade etti.

BÖLGEDE BİNE YAKIN ABD ASKERİ BULUNUYOR

Suriye'nin doğu ve kuzeydoğusunda petrol zengini bölgelerde özerk bir yönetim kuran SDG, Suriye topraklarının yaklaşık dörtte birini kontrol ediyor. Bölgede görev yapan yaklaşık 900 ABD askeri bulunurken, ABD'nin SDG'ye desteği Ankara-Washington ilişkilerinde sürekli bir gerginlik kaynağı oluşturuyor. Türkiye, SDG'nin ana unsurunu oluşturan YPG'yi terör örgütü olarak tanımlıyor ve ABD'nin bu gruba verdiği desteğe karşı çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN