Yunanistan tarihinin en feci kazasıydı: Tren felaketinin nedeni belli oldu

Yunanistan tarihinin en feci kazasıydı: Tren felaketinin nedeni belli oldu

Geçtiğimiz aylarda Yunanistan’da meydana gelen feci tren kazasına ilişkin rapor yayınlandı. 57 kişinin ölümüne neden olan felaketin 228 sayfalık raporunda, ülkedeki demir yollarının modernizasyonunun şart olduğu kaydedildi.

Yunanistan’ın Tempi bölgesinde 28 Şubat’ta meydana gelen tren kazasıyla ilgili hazırlanan geniş raporda, ülkedeki raylı sistemin modernizasyonunun yapılması gerektiğinin altı çizilirken, kazanın insan hatası, teknolojik ekipman eksikliği ve idari sorunlar gibi faktörlerin bir araya gelmesiyle meydana geldiği aktarıldı.

RAPOR SORUMLULARI İŞARET ETTİ

Ulaştırma Bakanlığı tarafından oluşturulan uzman komitenin raporunda, Yunanistan Demir Yolları Örgütü (OSE), Demiryolu Düzenleme Kurumu ve tutuklu yargılanan 59 yaşındaki Larissa istasyon şefinin sorumlu olduğu kaydedildi.

Ülke genelindeki demir yollarında kronik sorunlara değinilen raporda, demir yolları çalışanlarının eğitimleri konusunda yapısal değişikliğe gidilmesi gerektiğinin de altı çizildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN