Yunanistan'dan çağrı: Mültecilere AB içinde serbest dolaşım hakkı 5 değil 3 yılda verilsin

Yunanistan'dan çağrı: Mültecilere AB içinde serbest dolaşım hakkı 5 değil 3 yılda verilsin

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Mitarakis, mültecilere AB içinde serbest dolaşım hakkının 5 değil 3 yıllık bekleme süresinin ardından tanınmasına ilişkin önerinin bir an evvel uygulamaya geçirilmesini istediklerini bildirdi.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Notis Mitarakis, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, AB Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson ve ilgili bakanlara mektup gönderdi. Mitarakis, mektubunda resmi olarak tanınmış mültecilerin AB içinde serbestçe dolaşmasının önemine değindi.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı, mültecilerin farklı AB ülkelerine ülkelerin gönüllü dayanışması prensibi çerçevesinde yerleştirilmesinin işlevsel olmadığını savundu.

'UKRAYNA'NIN ÖĞRETTİKLERİ GÖRÜŞLERİMİZİ ETKİLEMELİ'

Mektubunda, 2022'de Gönüllü Dayanışma Mekanizması ile diğer AB ülkelerine geçişi sağlanacak mülteci sayısının yaklaşık 1000 olduğunu belirten Mitarakis, bu sayının Yunanistan, İtalya, İspanya, Malta ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne bir yılda gelmesi öngörülen göçmen sayısının yüzde birinden azına karşılık geldiğini ifade etti.

Ukrayna savaşının ardından AB'nin hızla hareket edip bu ülkeden gelen mülteciler için uygun korumayı sağladığına dikkati çeken Mitarakis, "Ukrayna'nın öğrettiklerinin görüşmelerimizi etkilemesi gerektiğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

'BEKLEME SÜRESİ 5 DEĞİL 3 YIL OLMALI'

Mitarakis, mültecilere 5 yıl yerine 3 yıllık bekleme süresinin ardından AB içinde serbest dolaşım hakkının tanınmasına ilişkin önerisinin bir an evvel uygulamaya geçirilmesi gerektiğini savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN