Yunanistan'dan Kızıldeniz'e fırkateyn gönderme kararı

Yunanistan'dan Kızıldeniz'e fırkateyn gönderme kararı

Yunanistan, Yemen'deki Husilerin saldırıları nedeniyle gemileri korumak için Kızıldeniz'e bir donanma firkateyni göndereceğini duyurdu. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias yaptığı açıklamada ABD'nin Kızıldeniz'deki saldırıların ardından kurduğu güç koalisyonuna ülkesinin katılacağını belirterek, "Fırkateyn, ticari gemilerin, denizcilerin hayatlarının ve küresel ekonominin korunmasına yönelik çok uluslu 'Refah Muhafızı' operasyonuna katılacak" dedi.

ABD'nin, Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'deki ticari gemilere saldırmasının ardından açıkladığı güç koalisyonu, diğer adıyla Refah Muhafızı operasyonu kararına Yunanistan'dan destek geldi.

Reuters'ta yer alan haberde, Yunanistan Denizcilik Bakanlığı Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde seyreden ticari gemilere Yemen sularından kaçınmaları tavsiyesinde bulunurken, Kızıldeniz'e donanma fırkateyni gönderileceğini açıkladı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias yaptığı açıklamada, "Fırkateyn, ticari gemilerin, denizcilerin hayatlarının ve küresel ekonominin korunmasına yönelik çok uluslu 'Refah Muhafızı' operasyonuna katılacak" dedi.

Yunan medyasına göre önümüzdeki günlerde Yunan donanma personelinden oluşan bir ekibin, “Refah Muhafızı Operasyonu” adı verilen görevin ayrıntıları hakkında bilgi almak üzere çok uluslu koalisyonun koordinasyon merkezinin yer alacağı Bahreyn’e gitmesi bekleniyor.

Söz konusu ortak koalisyonla Kızıldeniz’in güneyi ile Aden Körfezi’ni kullanan ticari gemilerin savaş gemileri eşliğinde güvenli geçişinin sağlanması hedefleniyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "Seyahat özgürlüğünün temel ilkesini desteklemeye çalışan ülkeler, bu devlet dışı aktörün yarattığı zorluklarla mücadele etmek için bir araya gelmeli" sözleri ile 10 ülkeden oluşan bir gücün, diğer adıyla Refah Muhafızı Operasyonu kurulduğunu duyurmuştu.

Ülkeler arasında Bahreyn, Kanada, Fransa, İtalya, Seyşeller ve İngiltere'nin de yer aldığını belirtilirken, AB'de bu koalisyonu destek verdiğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN