Yuta yuta geliyor! Gerçek kıyamet böyle kopacak: Dünyanın sonu böyle gelecek

Araştırmalar sonucunda öğrenilenler gerçek kıyameti ortaya çıkardı. O tarihten itibaren sadece dünya değil, galaksimizin sonu gelebilir. Yuta yuta yönünü Samanyolu'na çevirdi. Galaksimizi yutmak için her gün giderek yaklaşıyor. İşte gerçek son...

Evren hakkında yer alan bilgiler günden güne artarken, gerçek kıyamet gün yüzüne çıktı. Galaksimize en yakın galaksilerden birisi olan Andromeda, doğumundan itibaren diğer galaksileri yuttuğu ortaya çıktı. Samanyolu'na doğru gelen büyük tehlike hakkında uyarılar geldi.

ÇARPIŞMA İÇİN TARİH VERİLDİ

Galaksiler doğumundan günümüze kadar birçok galaksiyi yutarak gelmiştir. Bu durumda bir gün bizim galaksimizin de bir başka galaksi ile çarpışacağı düşünülüyor. Bu çarpışmanın ise en yakınımızda olan Andromeda ile olması kuvvetle muhtemel. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalara göre, Andromeda ile Samanyolu arasında yaklaşık olarak 2,5 milyon ışık yılı mesafe var. Bu çarpışmanın gerçekleşmesi için 4.5 milyar yıl geçmesi bekleniyor.

2-001.jpg

ARAŞTIRMACILARIN GÖZÜ ÜZERİNDE

Galaksilerin merkezinde genellikle bir kara delik olduğu düşünülüyor. Karadelik kütlesi büyük olan galaksilerin daha büyük olduğu iddialar arasında yer alıyor. Andromeda'nın Samanyolu'ndan daha büyük olması nedeniyle merkezinde daha büyük bir kara deliğin olduğu tahminler arasında yer alıyor. Bu boyutlara göre, olası bir çarpışma durumunda galaksimiz çok da şanslı bir durumda değil.

Araştırmacılar dünya üzerinden 5 ayrı teleskopla Andromeda'nın yörüngesindeki yıldız harelerini gözlemledi. Tahminlere göre, en az iki galaksi yutan Andromeda'nın 10 milyar yıllık olduğu düşünülüyor.

404666.jpg

GERÇEK KIYAMET BÖYLE KOPACAK

Samanyolu'na göre, oldukça daha büyük olan Andromeda'nın yıldız haresinin daha karmaşık olduğu belirtiliyor. Çok fazla galaksiyi yuttuğunu işaret eden bu belirtilerin yanı sıra, Andromeda'da kümelerin bir kısmı galaksi ile aynı yönde, diğer kısmı ise doksan derece açıyla hareket ediyor.

Bu farklılık sonucunda Samanyolu ile Andromeda'nın çarpışması için 4.5 milyar yıl sonrası işaret edildi. Sosyal medyada viral olan bu olay hakkında, "Gerçek kıyamet böyle kopacak", "Dünyanın sonu böyle gelecek" ve "Yuta yuta geliyor!" ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN