Zelenskiy Kanada Dışişleri Bakanı Joly ile görüştü

Zelenskiy Kanada Dışişleri Bakanı Joly ile görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, resmi ziyaret kapsamında Kiev'e gelen Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly ile bir araya geldi. Zelenskiy, "Ukrayna'ya ve Ukraynalılara olan sarsılmaz desteği ve güveni için Kanada'ya minnettarım" dedi.

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly bugün erken saatlerde Ukrayna'ya geldi ve Ukraynalı mevkidaşı Dmytro Kuleba ile bir toplantı yaptı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Kuleba ile görüşmesi sırasında Joly, Rusya'nın Ukraynalı çocukları kitlesel olarak kaçırmasının yanı sıra Ukrayna-Kanada serbest ticaretini, dondurulmuş Rus varlıklarının kullanımını, askeri yardımı ve yaptırımları ele aldı.

Hükümet, Kanada dışişleri bakanının ayrıca savaştan etkilenen aileler ve çocukların yanı sıra çatışmaya bağlı şiddet mağdurlarını destekleyen yerel kuruluşlarla da görüşeceğini ekledi.

Joly açıklamasında, “Çocuklar savaşta piyon olarak kullanılamaz. Onların yüzlerinde insanlığımızı görüyoruz ve Kanada onların Ukrayna'ya geri dönmelerini sağlamak için Ukrayna ile birlikte gösterilen çabaya öncülük etmekten gurur duyuyor" dedi.

Joly ayrıca "Kanada, Ukrayna'nın gururlu bir dostudur ve Ukraynalılara mesajımız basit: Hiçbir yere gitmiyoruz" ifadesini kullandı.

Daha sonra Bakan Joly, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ukrayna'ya devam eden desteği, Barış Formülünü uygulamaya yönelik ortak adımları, Ukrayna için bir güvenlik taahhütleri sisteminin geliştirilmesini ve Ukraynalı çocukların geri dönüşüne yönelik Uluslararası koalisyonun çalışmalarını tartıştık" dedi.

Zelenskiy ayrıca "Ukrayna'ya ve Ukraynalılara olan sarsılmaz desteği ve güveni için Kanada'ya minnettarım" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN