Dünya Öğretmenler Günü nedir?

Dünya Öğretmenler Günü nedir?

Dünya Öğretmenler Günü olarak da bilinen, Uluslararası Öğretmenler Günü’nde, dünya çapındaki öğretmenlerin durumlarını ele alınıyor. Dünya Öğretmenler Günü’ne, İnsan Hakları Evrensel Beyannemesi’nin yıl dönümünü de anılır.

Eğitim personeli politikası, işe alma ve başlangıç ​​eğitimi ile öğretmenlerin devam eden eğitimi, istihdamları ve çalışma koşulları ile ilgili standartlar bu tarihte dile getirilir. Dünya Öğretmenler Günü, ‘dünyadaki eğitimcileri değerlendirmeye, takdir etmeye ve geliştirmeye’ odaklanmayı ve öğretmenler ve öğretimle alakalı olayları değerlendirme fırsatı sağlamayı hedeflemektedir.

DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDİR?

Dünya Öğretmenler Günü'nü kutlamak için, Eğitim Uluslararası (EI) ve UNESCO, dünyaya öğretmenleri ve öğrencilerin ve toplumun gelişimindeki katkısını daha iyi bir şekilde anlamasına yardımcı olmak adına her sene bir kampanya düzenler. Bu hedefe ulaşmak adına medya gibi özel sektörle birlikte çalışmalarını sürdürür. Kampanya her sen farklı temalara odaklanır. Örneğin, 2017’nin teması ‘Öğretmenlerin Yetkilendirilmesi’dir. 

UNESCO 2018 için şu temayı benimsemişti: ‘Eğitim hakkı, nitelikli bir öğretmene sahip olma hakkıdır.’ 1948 yılında imzalanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin sene-i devriyesini anmakta ve eğitim hakkının eğitimli ve nitelikli öğretmenler olmadan gerçekleştirilemeyeceğini anımsatmaktadır.

UNESCO, herkesin mesleği kutlayarak, öğretmen meseleleri ile ilgili farkındalık oluşturarak ve öğretmenlerin saygısının doğal düzenin bir parçası olmasını sağlayarak yardım edebileceğini ifade ediyor. Örneğin okullar ve öğrenciler, bu gün öğretmenler için bir fırsat hazırlar. Yüzden fazla ülke Dünya Öğretmenler Günü'nü hatırlıyor ve her biri 5 Ekim'de Öğretmenler Günü'nü anan kutlamalar gerçekleştiriyor.

dunya-ogretmenler-gunu-nedir.jpg

Dünya Öğretmenler Günü çoğunlukla Avustralya okul tatillerinde düştüğü için, Avustralya eyaletleri ve bölgeleri her yıl Ekim ayının son Cuma günü kutlanır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN