Ehliyet başvurusu için gerekli belgeler

Ehliyet başvurusu için gerekli belgeler

Sürücü belgesi almak isteyen kişiler, yaş, deneyim, eğitim, sağlık, sicil kaydı ve sınav şartlarını yerine getirdikten sonra ehliyet başvurusu için gerekli belgeleri bir araya getirerek başvurularını yapıyor ve ehliyet sınavına girme hakkı elde ediyor.

İlk defa ehliyet alacak kişiler veya var olan ehliyet sınıfını başka bir sınıf ile değiştirmek isteyenlerin, öncelikle bir kursa başvuru yaparak, gerekli eğitimleri almaları gerekiyor. Bununla birlikte, önce yazılı sınav, ardından direksiyon sınavını başarıyla geçtikten sonra, ehliyet alınabiliyor. Ehliyet almak için istenilen belgeler tamamlandıktan sonra emniyetle irtibata geçiliyor.

EHLİYET BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

TC kimlik numarası bulunan kimlik (pasaport, nüfus cüzdanı)
Adli sicil kaydı (sabıka kaydı)
Diploma
18 yaşını doldurmayanlar için veli/vasi muvafakatnamesi
Sağlık raporu

EHLİYET İÇİN SAĞLIK RAPORU NEREDEN ALINIR?

- Aile sağlığı merkezleri(sağlık ocakları)
- Bakanlığa ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri
- Özel tıp merkezleri
- Özel hastaneler
- Özel muayenehane
- Özel poliklinik
Bakanlık tarafından bildirildiği şekliyle yukarıda listelenen kurum ve kuruluşlardan sağlık raporu alınabiliyor.

EHLİYET İÇİN ADLİ SİCİL KAYDI (SABIKA KAYDI) NEREDEN ALINIR?

Gizli bir belge olan adli sicil kaydı, önceleri sadece kaymakamlıklardan, adliyelerdeki Adli Sicil Müdürlüklerinden, yurt dışında Büyükelçiliklerden alınabiliyordu. Ancak artık e-devlet üzerinden de kolayca alınabiliyor…

ehliyet-basvurusu-icin-gerekli-belgelerrrr-1.jpg

E-DEVLET ÜZERİNDEN ADLİ SİCİL KAYDI NASIL ALINIR?

Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/adli-sicil-kaydi internet adresine giriş yapmalısınız. Karşınıza e-devlet kimlik doğrulama sayfası çıkacaktır. “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayarak işleminize devam edin.

Açılan ekranda sisteme girmek için e devlet şifresi ve TC kimlik numarası bilgilerini doldurarak giriş yapın.

Tüm bilgileri eksiksiz ve doğru girmenizin ardından önünüze bir bilgilendirme yazısı çıkacaktır. Sayfanın altında bulunan “Yukarıdaki Bilgilendirme Yazısını Okudum” uyarısının yanındaki kutucuğu işaretleyerek işleme devam edin.

Karşınıza kimlik bilgilerinizin olduğu bir ekran çıkacaktır. Alt tarafta ise, istenen Kurum Türü, Belgenin Neden Verileceği, Belgenin Nereye Verileceği bilgilerini doldurmanız gerekiyor. Bilgilerin tam ve doğru şekilde girilmesinin ardından ‘sorgula’ sekmesine tıklayın.

Adli sicil kaydının bulunmadığı durumlarda  “YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR” yazısı karşınıza çıkar. 

Eğer kişinin adli sicil kaydı var ise bunun ayrıntıları yine bu sayfada görünmektedir. 

Adli sicil kaydını belge olarak elinize almak için, ekranda sağ üstte yer alan ‘dosyayı indir’ seçeneğine tıklayarak kullandığınız cihaza indirebilirsiniz. Sonrasında ise bir yazıcı yardımıyla belgenizi alabilirsiniz. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN