1+1,2+1,3+1… Bu evlerde 40 yıl oturabilirsiniz! 89 bin TL’niz varsa müstakil ev sahibi olabilirsiniz

1+1,2+1,3+1… Bu evlerde 40 yıl oturabilirsiniz! 89 bin TL’niz varsa müstakil ev sahibi olabilirsiniz

Son yıllarda artan konut fiyatları ev sahibi olmayı da imkansız bir hale getirdi. Müstakil ev sahibi olmak isteyenler için kaçırılmayacak bir kampanya fırsatı doğuyor. 89 bin TL'si bulunan 1+1,2+1, 3+1 müstakil ev alma fırsatından yararlanıyor. İşte tüm detaylar…

Yüksek evde enflasyon ile birlikte konut fiyatları da derinden sarsıldı. Maddi yetersizlikler nedeniyle ev sahibi fırsatı da neredeyse elimizden kaçıp gidiyor. Artan fiyatlara rağmen ev sahibi olmak isteyenler ise bu evleri tercih ediyor. Yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalan vatandaşlarda uygun fiyatlı seçenekleri değerlendirmeye devam ediyor. En uygun fiyatla konu sahibi olmak isteyenler ise bu yöntemi tercih ediyor. İşte tüm detaylar…

EN PRATİK HEM DE UYGUN FİYATLI

Son yıllarda artış gösteren prefabrik ev satışları oldukça popüler bir hale geldi. Bu durumun en önemli nedenlerinden biri ise uygun fiyatlı olmasıdır. Bir ev inşa etmenin en pratik yolu olarak görülen prefabrik evler her bütçeye uygun farklı seçenekleri ile sektörde yer alıyor.

prefabrik-ev-1.jpg

PREFABRİK EV ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Prefabrik ev almak isteyen kişilerin göz önünde bulundurması gereken önemli detaylar yer alıyor. Bunlardan ilki prefabrik ev yerleştireceğiniz arazinin size ait olmasıdır. Prefabrik ev maliyetini düşürmenin en önemlileri etkenlerinden biri de arsanın size ait olması olarak biliniyor. Arsanın düşük maliyetli olması dikkat çekerken genellikle şehir dışı bölgeler prefabrik ev sahipleri tarafından tercih edilmektedir.

Milli Emlak tarafından satışa sunulan ve Türkiye'nin dört bir yanında uygun fiyatta arsalar satışa çıkarılırken prefabrik ev inşa etmek isteyenler de bu ilanları yakından takip ediyor.

prefabrik-evler-ne-kadar.jpg

DEVLET DESTEĞİ GELDİ

Prefabrik evler için vatandaşların belli başlı bir bütçesi bulunuyor. Maliyetler kısmında belirli koşulları sağlayan kişilere devlet tarafından destek verilmektedir. Destek için belirli şartların göz önünde olduğunu bilmeniz gerekiyor. Öncelikle başvuru yapacak kişilerin ihtiyaç sahibi olması ve belirli bir ek gelir koşullarını sağlaması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan kişilerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuruda bulunarak 300 bin TL'lik prefabrik ev yardımından yararlanabileceği belirtiliyor.

EVDEN ÖNCE İZİN ALINMALI

Konut tercihini prefabrik evlerden yana sözünden kişilerin bu evleri hangi araziye kurabileceği konusunda da dikkatli davranması gerekiyor. Prefabrik evlerin kurulacağı arazi için betonarme ev yapımı için geçerli olan imar şartlarının sağlanması gerekmektedir. Bu kapsamda her araziye prefabrik ev yapmak mümkün değildir. Prefabrik ev yapmadan önce mutlaka arazinin bunun için uygun olup olmadığını araştırmanız gerekiyor.

İmara aykırı inşa edilen prefabrik evlerin yıkımının yanı sıra ciddi para cezaları da ödenmektedir. Bu tür bir sorunla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız öncelikle imar müdürlüğünden gerekli bilgileri almayı unutmayınız.

prefabrik-ev-2.jpg

89.000 TL'YE KONUT FIRSATI

Prefabrik evlerde kullanılan malzemelerin kalitesi ve işçilik detayları da konutların kalitesini belirliyor. İyi malzemeden yapılan ve iyi bir işçilik kullanılan bu yapıların en az 40 yıl boyunca kullanılabildiği belirtiliyor. Ancak bu durum yapıların fiyatını belirleyen önemli bir etkendir.

Prefabrik ev alırken fiyat aralığındaki ciddi değişiklikler görülürken doğru bir tercih yapmak için detaylı bir araştırmada şart oluyor. Örneğin 70 metrekarelik, tek katlı, 2+1 bir prefabrik bir evin fiyatı 389.900 TL olarak belirlenmiş durumda. Ancak, devletten alınacak 300.000 TL destekle bu evin maliyeti 89.900 TL'ye kadar düşürülebilir. Devlet desteği alan kişiler yalnızca 89.900 TL'ye müstakil ev sahibi olma fırsatından yararlanabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN