2 haftalık protesto sona erdi! En büyük petrol sahası yeniden üretime geçiyor

2 haftalık protesto sona erdi! En büyük petrol sahası yeniden üretime geçiyor

Sanayi için önemli bir yere sahip olan petrol ülkelerinde gelişmişlik düzeyini belirlemektedir. En büyük petrol sahasında yeniden üretim çalışmaları başlıyor. Petrol ihracatı için kollar sıvandı.

Libya'da devlete ait petrol şirketinde bir sürü önce yaşanan protestolar nedeniyle kapatılan tesis iki haftalık sürecin ardından yeniden üretime geçecek. Pazar günü itibariyle ülkenin en büyük petrol sahası yeniden üretime başladı.

PETROL SAHASI YENİDEN ÜRETİME GEÇTİ

National Oil Corp, yaptığı kısa açıklama ile birlikte ülkenin güneyinde bulunan Sharara petrol sahasındaki mücbir sebeplerin kaldırıldığını belirterek tam üretime yeniden başlandığını duyurdu.

petrol-4.jpg

Başkent Trablus'un yaklaşık 950 km güneyinde yer alan çöl kasabası Ubari'den gelen protestocuların yakıt kıtlığını protesto etmek amacıyla sahayı kapatması ile birlikte 7 Ocak'tan itibaren üretimler durduruldu.

NOC, İspanyol Repsol SA, Fransız TotalEnergies SE, Avusturyalı OMV AG ve Norveçli Equinor ASA'nın ortak girişimi ile işletilen Sharara'daki operasyonlar istihdam sağlamanın yanı sıra daha iyi hizmet ve yeni bir rafineri dahil olmak üzere sosyal ve ekonomik reformları talep eden protestocular tarafından durduruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN