20 ekonomistten enflasyon tahmini! Anketlere göre mart ayı enflasyonu o rakama kadar çıkacak

20 ekonomistten enflasyon tahmini! Anketlere göre mart ayı enflasyonu o rakama kadar çıkacak

Yerel seçimlerin ardından gözler enflasyon verilerine çevrildi. 20 ekonomistin enflasyon tahminlerinin yanı sıra anketler paylaşıldı. Mart ayı enflasyonu o rakama kadar yükselmesi bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Milyonları yakından ilgilendiren enflasyon verileri için sayılı gün kaldı. O tarihte duyurulacak verilerde o rakama kadar yükselmesi bekleniyor. Enflasyon verilerine dair yapılan anketler ve 20 ekonomistin tahmini paylaşıldı.

20 EKONOMİSTİN TAHMİNİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Nisan Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verilerine dair beklentiler paylaşıldı. AA Finans tarafından yapılan beklenti anketine 20 ekonomist katılım sağladı. Ekonomistler tarafından gelen tahminlere göre, Mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması 3,67 olarak paylaşıldı. Ankette yer alan ekonomistler enflasyon için en düşük 3,40, en yüksek 4,42 oranlarını işaret etti.

enflasyon-5.webp

3 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇIKLANACAK

Ekonomistlerle beraber her ay yapılan bu anket, geçtiğimiz gerçekleşen enflasyona oldukça yaklaşmıştı. 3 Nisan Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verilerinin de bu seviyelerde olması öngörülüyor. Mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasıyla geçtiğimiz ay yüzde 67,07'ye yükselen enflasyon 69,32'ye yükselmesi tahmin ediliyor.

Yıl sonu enflasyon beklentisi ise mart ayında yüzde 45,58 olarak paylaşıldı. Şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi, yüzde 4,53 artış belirtimişti. Yeni yılda enflasyon beklentileri ve gerçekleşen enflasyonlar şu şekilde;

Tarih
Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi (Yüzde)
Aylık Beklenti (Yüzde)
Gerçekleşme (Yüzde)
Ocak
43,31
6,84
6,7
Şubat
42,46
4,04
4,53
Mart
45,58
3,67

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN