2022 asgari geçim indirimi (AGİ) tutarları yüzleri güldürdü

2022 asgari geçim indirimi (AGİ) tutarları yüzleri güldürdü

2022 asgari geçim indirimi (AGİ) belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2022 yılı asgari ücreti 4 bin 250 TL olarak açıklaması sonrasında en düşük AGİ 402 TL oldu. Evli, eşi çalışmayan, bir çocuklu personel için AGİ 543 TL; evli, eşi çalışan, bir çocuklu personel için AGİ 462 TL olarak uygulanacak. İşte, 2022 AGİ tablosu...

Bekar, evli, 1, 2, 3, 4, 5 çocuklu AGİ ücretleri ne kadar oldu, sorusu yanıt buldu. 2022 asgari ücretin açıklanmasının ardından çalışanların maaşlarına uygulanan asgari geçim indirim tutarları da netleşti. Devlet, evli ve çocuklu çalışanların maaşlarından aldığı vergiden feragat ederek daha fazla maaş ödenmesini sağlıyor.

2022 ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ (AGİ) NE KADAR?

Yeni asgari ücretin 4 bin 250 TL olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Komisyon asgari ücretin 4 bin lira üzerinde olması yönünde görüş bildirmiştir. 2022 yılında asgari ücret 4 bin 250 lira oldu. Asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldırıyoruz. Böylece işveren kesimini 450 TL ilave yükten kurtarmış oluyoruz" dedi.

2022 yılında bekar biri için asgari AGİ 402 TL oldu. Yani aldığı maaşa ilave olarak 402 TL daha ödenecek.

Evli, eşi çalışmayan ve çocuksuz biri için AGİ 481,5 TL; evli, eşi çalışan ve çocuksuz biri için AGİ 268,3 TL oldu. Sigortalı olarak çalışan kişinin çocuklu olmasına göre ödenen AGİ miktarı artıyor.

2022 AGİ TABLOSU

fguzr8ax0aej9rn.jpg

ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ (AGİ) NEDİR?

Asgari geçim indirimi anlamına gelen AGİ işçinin kendisi ile beraber bakmakla yükümlü olduğu kişiler için verilen indirimdir. AGİ, kişinin medeni durumuna göre, sahip olduğu çocuk sayısına göre miktarda farklılık gösterebilir. 16 yaşından itibaren sigortalı çalışan insanların asgari geçimini sağlayacak kısmın hesaplanıp, toplam gelirden çıkarılması ile vergiden muaf bırakılmasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN