"24 saatiniz kaldı, hazırlığa başlayın" Altını olanlar ve altın borcu olanlar dikkat... Son pişmanlık fayda etmez

"24 saatiniz kaldı, hazırlığa başlayın" Altını olanlar ve altın borcu olanlar dikkat... Son pişmanlık fayda etmez

Altın fiyatlarında flaş gelişme! ABD Merkez Bankası'nın (FED) uyguladığı sıkı para politikası ile birlikte dalgalanan altın fiyatları vatandaşların gündeminde. Gram altın 1.680 liraya kadar gerilerken çeyrek altın fiyatı ise 2.765 TL'ye kadar düşmüş durumda. Yatırımcılar 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?' sorularını araştırırken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan uyarı geldi. '24 saatiniz kaldı, hazırlığa başlayın' diyen Geçer, altının yükseleceği tarihi açıkladı!

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer altın fiyatları ile ilgili flaş bir uyarı gerçekleştirdi. Altın fiyatlarında yaşanan düşüşlere değinen Selçuk Geçer, gram altın ve çeyrek altın fiyatlarının yükseliş tarihini açıkladı. '24 saatiniz kaldı, hazırlığa başlayın' diyen Geçer, altın borcu olanları uyardı. Son pişmanlık fayda etmez! Altını olanlar ve altın borcu olanlar dikkat. Büyük patlama geliyor piyasalar yerinden oynayacak. İşte Selçuk Geçer'in dikkat çeken açıklamaları...

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR OLDU?

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gramı bugün bin 681 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise bin 682 lirada bulunuyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Çeyrek altın 24 Eylül 2023 Pazar günü 2 bin 776 liradan geri alınırken, hafta içi satış fiyatı ise 2 bin 813 lirada konumlanmış durumda.

kllkkl-4.jpg

CUMHURİYET ALTINI KAÇ LİRA?

Yüksek miktarda alım yapanların tercihlerinden olan cumhuriyet altını ise bugün 11 bin 367 liradan geri alınırken, 11 bin 539 liradan da satışa sunuluyor.

ÜNLÜ EKONOMİST UYARDI: 24 SAATİNİZ KALDI, HAZIRLIĞA BAŞLAYIN!

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşlerin kalıcı olmadığını ifade eden Selçuk Geçer, gram ve çeyrek altın fiyatlarının yükselişi için tarih verdi. Piyasaların yangın yerine döneceğini ifade eden Geçer, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz hafta herkesin beklentisiyle paralel olarak Fed, faiz kararını sabit tutmaktan yana kullandı ve ABD'de faizler 5.25-5.50 seviyesinde bırakıldı. ABD'de ekonomi beklenildiği gibi soğumaya devam ediyor. Bu yüzden şu anda görünen o ki, FED son olarak Ekim ayında bir 25 baz puanlık artış yapacaktır.

lklk-2.jpg

Ancak bu demek değildir ki, yılın geri kalan kısmında bir indirim kararı alınacak. Öncelikle 2023 sonuna kadar faizlerde bir indirim beklemek çok iyimserlik olur. Altının yükselmesi için de faiz indirimine gidilmesine gerek yok. Faiz kararları ve sıkı para politikaları altında ezilerek beklediği yükselişi gerçekleştiremeyen ons, şu anda hiçbir engel tanımadan zirveye doğru ilk adımlarını atmaya başladı.

Özellikle artık FED kanadından son bir faiz artırımı geleceğine yönelik piyasalarda kesin bir kanaat oturmaya başladı bu nedenle altının jet motorları gelecek haftalarda yeniden ateşlenecektir. Bu nedenle hafta başlangıcında pozisyon almak, pazartesiden itibaren varlıkları doğru kaynaklara yöneltmek ve bence şu anda ''dip fiyat'' sayılabilecek sınırda dolaşan altına öncelik vermek mantıklı olacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN