30 TL'ye yükselen soğan fiyatlarında flaş gelişme! Etiket fiyatları değiştirildi

30 TL'ye yükselen soğan fiyatlarında flaş gelişme! Etiket fiyatları değiştirildi

Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte birçok gıda fiyatlarına okkalı zam gelmiş ve fiyatlar uçuk rakamlara ulaşmış durumda. Gelen zamlardan en çok etkilenen ürünlerin başında gelen soğan 30 TL'ye kadar yükseldi. Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar soğan fiyatlarının düşmesini beklerken bir son dakika gelişmesi geldi. Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden Hatay’ın Amik Ovası’nda soğan hasadının sonuna gelindi. Soğan fiyatları yeniden değişti. İşte detaylar...

Yıl başından bu yana zamlanan soğan fiyatları ile ilgili flaş gelişme! 30 TL'ye kadar yükselen soğan fiyatları cep yakmaya devam ederken vatandaşlar 'Soğan fiyatlarına indirim gelecek mi? Soğan fiyatları ne kadar?' sorularını araştırmaya başladı. Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden Hatay’ın Amik Ovası’nda turfanda soğan hasadının sonuna gelindi. Sıcak hava ile birlikte hasadı sonlandıran işçiler soğan fiyatlarında değişime gitti. İşte güncel soğan fiyatları ve son dakika gelişmeleri...

SOĞAN FİYATLARINDA FLAŞ GELİŞME

Bundan 3-4 ay önce 30 TL'ye kadar çıkan kuru soğan fiyatları havaların ısınmasıyla birlikte düşüşe geçti. Türkiye’nin en önemli arazilerinin bulunduğu verimli Amik Ovası’nda da soğan hasadında sona gelindi. İşçiler tarlalarda saatlerce soğan sökümü gerçekleştirirken soğan fiyatlarıyla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.

ghgghgh.jpg

Tarlalardan sökülüp toplanan ürünler 4-5 TL'ye satılarak kamyonlara yüklenip hallere ve ülkenin dört bir yanına gönderiliyor. Ekim fazlalığı ve yüksek verimin ardından bu hasatla piyasada soğanın fiyatının dengelendiği bildirildi.

"HER ZAMAN DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ"

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, Adana, Hatay, Gaziantep ve diğer yerlerde soğan hasadının başladığını belirterek şunları söyledi:

"Önce yetiştirenler güzel para kazandı. İhracatın yasaklanması burada tabii ki amaç tüketiciyi korumak, biz devletimizin almış olduğu bu kararı destekliyoruz. Devletimizin yanındayız. Burada önemli olan insanların bir plan program dahilinde ekim yapması."

gfgfgf-2023-05-23t132254-941.jpg

ETİKET FİYATLARI DEĞİŞTİRİLDİ

Hasatlarla birlikte soğan fiyatlarının düşeceğini belirten Zaroğlu, "Soğanın fiyatını tarlada şuan 4 ile 6 liraya kadar düştü son zamanlarda. Daha önceleri 15 ile 17 liraya kadar satıldı ama daha sonra işte bölgelerde ürünün yetişmesi, ürünün, verimin yüksek olması piyasayı etkiledi. Burada tek çare ihracatın açılıp ürünlerin dışarı gitmesidir. Burada yetişen beyaz soğan, lokantalarda kullanılan tatlı soğandır. Türkiye’de en erken yetişen bölgedeki ürünümüz bu." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN