500’den fazla şubesi olan banka kapatılıyor! Herkes tek tek parasını çekmeye başladı: O tarihten itibaren hizmet vermeyecek

500’den fazla şubesi olan banka kapatılıyor! Herkes tek tek parasını çekmeye başladı: O tarihten itibaren hizmet vermeyecek

Ekonomik krizin pençesine düşen ve 500’den fazla şubesi olan banka kapatılıyor. Haberi alan müşteriler ise akın akın bankaya giderek, paralarını çekmeye başladı. Çünkü, banka o tarihten itibaren hizmet vermeyecek…

Enflasyondaki yükseliş ve ekonomik krizden dolayı iflas haberlerine her geçen gün bir yenisi daha eklenmeye devam ediyor. Şimdi de 500’ü aşkın şubesi olan banka küçülmeye giderek, müşterilerini şaşkına çevirdi.

ŞUBELERİN NEREDEYSE YAKININI KAPATIYOR

Almanya’da pek çok kırtasiye dükkanı ile küçük süpermarket, postanenin yanı sıra Postbank şubelerine de ev sahipliği yapıyor. Bu şubelerde müşteriler, para çektikleri gibi havale yapma ya da nakit para yatırma gibi işlemleri de gerçekleştirebiliyor. Fakat, ana şirket Deutsche Bank, 2025 yılı itibari ile bu hizmeti ülkede sonlandırma kararına vardı. Alınan karar ile yaklaşık 1800 ortak mağaza etkilenecek.

Deutsche Post'un finans kuruluşu Postbank, şuan hizmet veren 550 şubesinden yaklaşık 250’sini 2026’ya kadar kapatmayı planlıyor. Artık, Postbank müşterileri çevrimiçi mağazalara yönelmek veya süpermarket kasalarında nakit para çekmek zorunda kalacaklar. Bunun nedeni olarak, bu yerlerde yedek ATM’lerin olmaması gösteriliyor.

postbank-iflas-1.jpg

“MÜŞTERİLER BANKACILIK İŞLEMLERİNİ İNTERNETTEN GERÇEKLEŞTİRMEYE BAŞLADI”

Deutsche Bank’ın Perakende Satıştan Sorumlu Başkanı Claudio de Sanctis, şube azaltımlarını ilk olarak Financil Times’a verdiği röportajda açıkladı.

Handelsblatt'a konuşan bir sözcü, "Bir süredir müşterilerin bankacılık işlemlerini giderek daha fazla internet üzerinden gerçekleştirdiğini ve nakitsiz ödeme oranının arttığını gözlemliyoruz. Bunun ışığında, 2025 yılı sonuna kadar Deutsche Post'un ortak şubelerinde bu bankacılık hizmetlerini sunmayı kademeli olarak durdurmaya karar verdik." İfadelerini kullandı.

Bankanın şubelerini kapatması en çok kırsal kesimde yaşayan yaşlı halkı etkileyecek. Postbank oradaki kesime çok yakın olduğu için aylık ya da haftalık nakit ihtiyaçlarını yürüme mesafesinde karşılayabiliyorlardı. Kapanmadan dolayı artık şehrinde Postbank şubesi olmayanlar, hesabını iptal etme yoluna başvuracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN