71 milyon dolarlık zarar sonunu getirdi! Herkesin akın ettiği o marka 150 mağazasını apar topar kapatıyor

71 milyon dolarlık zarar sonunu getirdi! Herkesin akın ettiği o marka 150 mağazasını apar topar kapatıyor

Dünya, küresel ekonomik krizin etkilerini her geçen gün daha derinden hissetmeye devam ediyor. Şimdi de herkesin akın ettiği o marka 150 mağazasını apar topar kapatma kararı aldı…

ABD’de hizmet veren büyük perakende zincirlerinden Macy’s, mali zorlukları artınca yeni bir strateji geliştirdi ve 2026’ya kadar yaklaşık 150 mağazasını kapatmaya karar verdi. Şirket, bu kararının kurumsal büyümeyi desteklemek ve kaynakları daha etkili kullanmak amacı ile aldığını belirtti. Açıklamada aynı zamanda, kapatılacak mağazaların verimsiz olduğu ve yeni stratejinin bir parçası olarak lüks pazara odaklanılacağı vurgulandı.

macys-1.jpg

71 BİN DOLAR ZARAR ETMİŞTİ

Macy’s, geçen senenin son çeyreğinde net satışlarında %1,7 oranında bir azalma yaşamış ve 8,1 milyar dolara gerilemişti. 2023’te ise şirketin net satışları yıl genelinde %5,5 azalarak 23,1 milyar dolara düştü. Geçen yılın son çeyreğinde şirket 71 milyon dolar zarar ettiğini bildirdi.

Uzmanlar ise şirketin bu açıklamasının bir strateji olduğunu ve mali zorluklara çözüm olarak mağaza kapatma yöntemini uyguladığını belirtiyor. Bu durumun ilerleyen süreçte iflas ile sonuçlanabileceği de düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN