8 bin 300 dolara elektrikli! Küçük aileler buna bayılacak: Büyüklerde ne varsa onda da var

8 bin 300 dolara elektrikli! Küçük aileler buna bayılacak: Büyüklerde ne varsa onda da var

Hem tasarımı hem teknik özellikleri hem de fiyatıyla bu elektrikli görenleri kendine hayran bırakacak. İç dizaynıyla tam bir küçük aile modeli diyebileceğimiz bu elektriklinin büyüklerden neredeyse hiçbir farkı yok. Resmen genç tüketiciler için 8 bin 300 dolara piyasaya sürülmeye hazırlanıyor…

ZEYNEP ORHAN

Elektrikli otomotiv sektöründe gelişmeler hız kesmeden devam ederken bu yeni model, görenlerin çok hoşuna gidecek. 6 farklı modeliyle cazip fiyat aralığında satışa sunulan modelin genç tüketicileri düşünerek tasarlandığı söylenebilir. Öyle ki bu araç “mini EV” konumunda bulunuyor. Yalnızca fiyatıyla değil tasarımıyla da göz alıyor.

8.300 İLA 11.000 DOLAR FİYAT ARALIĞINDA

Electric House (veya EV House) adlı Çinli otomobil üreticisi, Yue 01 adlı tamamen elektrikli mini EV modelini piyasaya sürdü. 16 Ocak tarihinde yapılan açıklamaya göre, bu aracın 251 km ve 335 km'lik iki farklı seyir menzili seçeneği bulunuyor ve altı farklı modeli 8.300 – 11.000 dolar fiyat aralığında satışa sunuldu. Ayrıca, 408 km seyir menziline sahip bir modelin de yakın gelecekte piyasaya çıkması bekleniyor.

yeni-proje-25.jpg

Electric House, pandemi sürecinde piyasadan çekilmiş olan Xinte Automobile'ün devamı niteliğinde. 2021 Ağustos'unda genç tüketicileri hedef alarak yeni bir ekip ve stratejiyle piyasaya dönüş yapan Electric House, Ocak 2021'de Çin'in en büyük kamyon üreticilerinden devlete ait Sinotruck'un bir yan kuruluşu olan VGV ile bir üretim anlaşması imzaladı.

yeni-proje-26.jpg

5 KAPILI 4 KOLTUKLU TASARIM

Yue 01, Electric House tarafından piyasaya sürülen ikinci araç olma özelliğini taşıyor. 5 kapılı, 4 koltuklu bir mini EV olarak konumlandırılan Yue 01, 2415 mm dingil mesafesiyle 3750/1655/1550 mm boyutlarına sahip. Araç, 15 inçlik alüminyum alaşımlı jantlar ve çift renkli dış tasarımı ile dikkat çekiyor.

yeni-proje-27.jpg

İç mekan, minimalist bir tasarıma sahip ve dış cepheyle benzer çift renkli bir şemayı benimsemiş durumda. Kokpitte dikey 10,1 inç merkezi kontrol ekranı, 7 inç LCD gösterge paneli, iki kollu düz tabanlı direksiyon simidi ve yuvarlak klima çıkışları bulunuyor. Orta konsolda döner vites topuzu, kablosuz şarj pedi ve iki bardak tutucu yer alıyor.

Üst düzey modelde anahtarsız giriş, uzaktan çalıştırma, uzaktan kumanda, OTA güncellemeleri, ses tanıma gibi işlevler ve gelişmiş sürüş yardımı özellikleri bulunuyor. Koltuklar, giriş seviyesi modelde kumaş, diğer modellerde ise suni deriden yapılmış.

yeni-proje-28.jpg

Tüm seri, 35 kW ve 125 Nm çıkış sağlayan öne monteli bir elektrik motoruyla çalışıyor. 24 kWh ve 32,56 kWh'lik iki lityum demir fosfat pil paketi seçeneği sunuluyor ve sırasıyla 251 km ve 335 km seyir menzili sağlıyor. Hızlı şarjda pilin %30'dan %80'e doldurulması 30 dakika sürerken, yavaş şarj süresi henüz açıklanmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN